De când ni s-a alăturat bebe Ana, căutăm în permanenţă locuri din Bucureşti în care să putem merge în trei. Nouă ne plac cafelele aromate, ceaiurile răcoritoare şi mâncarea gustoasă, iar Anei îi place să descopere spaţii noi şi să vadă lume în jur. Însă, din păcate, ne-a fost destul de greu să găsim locuri child friendly pentru ieşirile în formulă completă.

După mai multe terase, restaurante şi cafenele vizitate, doar în trei ne-am întors iar şi iar. Dacă e weekend şi căldură mare afară de nu poţi să stai nici măcar la umbră, în parc, mai mult ca sigur că ne găsiţi într-una din ele:

Gargantua

Situat în Parcul Icoanei, Gargantua e poziţionat perfect pentru un prânz leneş, după o doză sănătoasă de joacă şi voie bună în leagăne şi pe băncuţe. Doză care, de cele mai multe ori, o răpune pe Ana. Aşa că ea moţăie în cărucior în timp ce noi ne delectăm cu tot felul de bunătăţi.

Au o limonadă cu mentă foarte bună, pastele cu vită şi gorgonzola ţi se topesc în gură, porţiile sunt foarte mari, iar preţurile medii.

Gargantua Bucuresti gargantua_paste

N-am văzut să aibă scaune de copii, dar pe terasă e loc să vii cu căruţul. Personalul e foarte drăguţ cu cei mici şi te ajută dacă e nevoie să reorganizezi spaţiul.

Singurul minus e că se fumează, însă fiind spaţiu deschis nu se simte fumul decât dacă cineva fumează la o masă alăturată şi se întâmplă să bată vântul în direcţia ta. Noi am fost de trei ori până acum şi n-am păţit asta niciodată.

Embassy Park

O terasă spaţioasă, plină de culoare, cu separeuri şi canapele moi. După o plimbare prin Herăstrău poţi să-ţi încarci bateriile aici fără teama că bebe o să deranjeze pe cineva. Muzica de fundal mai acoperă din trilurile nemulţumite ale celor mici şi oricum e plin de familii cu copii.

Embassy Park

Au ceaiuri cu gheaţă la lighean, cum îmi place să le spun paharelor de 600 ml, plus sandwich-uri, salate, pizza şi fripturi. Preţurile sunt medii, vita cred că e mai ieftină decât în multe alte părţi şi destul de bună.

Embassy Park

Nici aici n-am văzut să aibă scaune de copii, dar spaţiul e generos aşa că poţi merge liniştit cu căruciorul.

Vienna Lounge

Când am auzit prima dată că ar fi un loc child friendly în cadrul Marriott, m-am cam speriat. Nu reuşeam să-mi imaginez cum se potriveşte atmosfera destul de sobră de hotel de patru stele cu copiii. Dar adevărul e că se potriveşte şi în weekend e plin de familii pe-acolo. Copilaşii aleargă voioşi, unii mai şi chiuie fără ca nimeni să se uite urât, iar părinţii beau o cafea, se relaxează şi se bucură de o ieşire în trei.

Vienna Lounge

Preţurile sunt mari (o prăjitură e undeva între 16 şi 22 RON, un latte cu caramel e în jur de 20RON), însă raportul calitate-preţ e okish. Nu se fumează, iar doamnele de acolo deja o ştiu pe Ana, îi zâmbesc şi vorbesc cu ea de fiecare dată când trec pe lângă masa noastră.

Pe lângă cele trei de mai sus, am auzit de la alţi părinţi că ar mai fi ok şi Chez Marie Garden, şi tarasa de la Antipa.

Voi ştiţi şi altele?