Stăteam noi într-o vineri seară pe canapea, cu o pizza-n față, și ne întrebam ce să facem în weekend. Parcă am fi plecat pe undeva, dar după o săptămână obositoare numai de plecat nu ne ardea. De fapt, numai de condus nu-i ardea lui Bogdan și eu nu m-aș fi trezit devreme neam. Brusc, îi veni lui Bogdan ideea salvatoare: hai să mergem la Snagov!

E la doi pași de București, ai pădure și lac. Mai rămâne să găsim un loc drăguț, cu mâncare bună. Dacă vedem ceva interesant mergem, dacă nu, stăm acasă. Asta ne-a fost înțelegerea. Și tot Bogdan a găsit Vila 23. Mi-a plăcut foarte mult că din camere aveai vedere la lac și restaurantul părea fie pe gustul meu, dar am avut o reținere legată de cat de fițos e locul. Insă pană la urmă am făcut rezervarea. Eram curioși să vedem ce au construit în locul vechii vile 23 – “loc aspirațional cu reverberații tovărășești înainte de ’89“.

Vila 23

După prânz am ajuns hămesiți la Snagov. Văzând Vila 23 din parcare, nu prea mi-a inspirat incredere. Părea un hotel neterminat, aflat “in the middle of nowhere”. Insa imediat ce i-am trecut pragul mi-am schimbat părerea. Sticlă și otel, construcție modernă, personal foarte bine instruit 🙂

vila 23 dormitor

vila 23 _dormitor
Camera a fost o nouă surpriză plăcută. Cel mai confortabil pat în care am șezut până acum, muuult spațiu și un design foarte original. Per ansamblu, o atmosferă caldă care te invita la leneveală. Dar cum să lenevești cu burta ghiorăind? Așa că ne-am îndreptat spre restaurant.

Din poze și din meniul afișat pe site, părea promițător. Doamna care ne-a luat în primire a fost foarte drăguță, și văzând că suntem cu bebe mic ne-a condus într-un loc mai intim, unde eram doar noi trei, nu se fuma și puteam să ne desfășurăm în voie. Încă o bilă albă. Și încă vreo trei pentru mâncarea delicioasă.

vila 23 mancare
vila 23 restaurantvila 23 desert
A urmat o plimbare scurtă pe-afară. Am admirat lacul, am mers puțin pe ponton și ne-am imaginat cum va arăta locul la vară. Cu piscină, umbreluțe și șezlonguri, lacul, bărci și o scenă pentru spectacole de seară. Trebuie să fie magic. Asta dacă e frecventat de oamenii potriviți. Ceea ce n-avem cum să știm, având în vedere că acum, în februarie, erau doar două camere ocupate.

vila 23 curte

 

Buuun, până aici toate bune și frumoase. Numai bile albe.

Și-atunci de ce zic că nu v-aș recomanda Vila 23?

După plimbare am urcat în cameră, nu înainte de a întreba până la ce oră putem servi cina? Nu de alta, dar dacă rămâneam nemâncați, chiar eram “în the middle of nowhere”. Până la 22:00 ne-a spus doamna drăguță de la bar. La 20:45 coborâm cu temele făcute. Ne petrecusem ultimele 15 minute uitându-ne pe meniul de pe site și hotărându-ne ce vrem să mâncăm. Deja salivam de poftă. După cum ziceam, 20:45. În restaurant luminile stinse. La bar nimeni. Nici la recepție (deși se lăudau cu recepție 24/24). În tot hotelul mai rămăsese o singură persoană: bodyguardul. Care ne-a zis că plecaseră toți acum 20 de minute.

Deci da, rămăsesem “in the middle of nowhere”, la nouă seara, nemâncați. Am aflat că ar fi deschisă o pizzerie în oraș. Daaaaar:
1. Bogdan băuse o bere la prânz (în urmă cu vreo 3-4 ore, dar dacă bea chiar și o bere preferă să nu se urce la volan)
2. Eram cu bebe Ana și mai mult ca sigur că în pizzerie se fuma.

Cât noi ne sfătuiam ce e de făcut, paznicul vorbise cu patronul și vroia să aducă bucătarul și chelnerii înapoi. Când am auzit propunerea, care nu sunt convinsă că era pe bune, am refuzat-o politicos. Mai rău decât să nu mâncăm în seara asta e să mâncăm ceva preparat de un bucătar nervos :))

Până la urmă am luat drumul orașului, am găsit pizzeria plină, cu un fum de țigară gros de-l tăiai cu cuțitul, am comandat la pachet una, altă, ne-am descurcat.

Însă, atunci când plătești o căruță de bani ca să ai un weekend relaxant, într-un loc drăguț CU MÂNCARE BUNĂ LA DISPOZIȚIA TA, nu mi se pare acceptabil să se întâmple asta. Și mai ales în condițiile în care ai întrebat până la ce oră poți mânca!!!A fost mai ales o dezamăgire personală pentru noi, că eram la doi pași de casă, veniți acolo în special seduși de meniul restaurantului, cu gânduri mari de răsfăț și uitat de stress. În seara aia chiar ne gândeam că am fi fost mult mai relaxați dacă rămâneam acasă, ceea ce ne-a enervat și mai mult.

Lăsând la o parte mâncarea, nu mi se pare acceptabilă atitudinea față de oaspeți. Și nici aburerile pe care ni le-a îndrugat paznicul după ce a vorbit cu patronul sau managerul. Că vezi doamne de fapt nu plecaseră definitiv, ci se duseseră toți să pună benzină. Că ei de fapt dorm în hotel. Și altele asemenea.

A, da, și a doua zi nimeni, dar nimeni nu și-a cerut scuze pentru incident. Toți au fost zâmbitori, de parcă nimic nu s-a întâmplat.

Dacă totuși luați în considerare Vila 23 pentru un weekend la Snagov, să vă spun plusurile și minusurile, așa cum le-am perceput eu.

Mi-au plăcut:

– camerele care sunt spațioase și frumos decorate
– atmosfera e plăcută, personalul zâmbitor și amabil
– piscina interioară pare fenomenală. E în centrul hotelului și o vezi prin sticlă de la etajul trei. Mie îmi venea să sar direct în ea
– restaurantul are salon de nefumători și personalul e foarte săritor când te vede cu bebe mic la purtător
– mâncarea e foarte buna
– dacă-i vreme bună, e foarte plăcut să stai cu bebele afară, pe marginea lacului, la aer curat
– vara cred că e genial să stai la piscina exterioară, pe șezlong, sub o umbrelă, cu un cocktail în față

Nu mi-au plăcut:

– prețurile sunt mai mari ca la ATRA (poate pentru că e Snagov..)
– surpriza neplăcută cu restaurantul închis
– în camera noastră baia nu era separată de dormitor printr-un perete, ci printr-o oglindă și două spații goale. Mai pe românește, nu prea era separată. Când făceai duș, se umplea dormitorul de aburi. N-aveai intimitate, deloc. Complicat să faci un duș daca ai un copil mai măricel. Părerea mea..
– erau anumite detalii care strigau din toți rărunchii: hotel neterminat! E drept că e deschis de vreo două luni, dar asta nu e o scuză. Mai ales când practici niște tarife foarte mari.

Una peste alta, noi nu vrem să mai călcăm pe-acolo prea curând. Poate doar la vară să dăm o fugă la piscină, că parcă e deschisă contra cost publicului larg, nu doar celor cazați. Și când ne mai vine cheful unei ieșiri pe-aproape, ATRA e o variantă mult mai bună.

  • Spatiu de joaca
  • Scaune de copii in restaurant
  • Izolare fonica
  • Gradina generoasa
  • Meniu copii
  • Personal prietenos cu cei mici
  • Piscina
  • Patut bebe

Aceste impresii sunt scrise ca urmare a vizitei noastre la Vila 23 pe banii nostri, ca simpli parinti calatori, nu bloggeri. Toate review-urile din categoria Hoteluri child friendly respecta aceasta regula.