Escapada la Comana cu copiii in varianta “departe de aglomeratie”

Am ocolit pana acum Comana de frica aglomeratiei. Eram curioasa, imi suna bine “a treia zona umeda a Romaniei dupa Balta Mica a Brailei si Delta Dunarii si a doua ca biodiversitate dupa Delta Dunarii”, imi placeau pozele, insa gandul de a face o baie de multime imi taia tot elanul. Duminica asta (taman de Florii) insa, in disperare de cauza ca nu mai rezistam cu fetele acasa, ne-am urcat toti patru in masina si cred ca norocul incepatorului a fost de partea noastra.

Desi curgeau masini pe drumul spre Comana, am reusit sa ajungem intr-un loc in care am fost doar noi, rapita inflorita si copacii inverziti. Rar mai treceau grupuri de biciclisti pe sosea. Si mai rar oameni la picior. Ana a alergat prin campul cu flori, a analizat pamantul intarit care pastra urmele de tractor si s-a speriat de paianjenii care nu se puteau hotari daca vor sa misune la suprafata sau sa exploreze crapaturile din sol. Ema a motait in masina, iar cand s-a trezit a avut dezamagirea vietii caci i-am uitat incaltarile acasa :)) Dar parca nici in brate n-a fost rau.

Am mai facut o scurta oprire la iesirea din Comana, acolo unde vazusem mult stufaris si ochiuri de apa. Fetele s-au conversat cu niste vaci iesite la pascut, au vazut o frumusete de cal priponit pe izlaz si-au decis ca mai vor sa se intoarca. Tot intr-o zi cu soare si nori pufosi.

impresii comana copii-56impresii comana copii-4impresii comana copii-18impresii comana copii-24impresii comana copii-30impresii comana copii-29impresii comana copii-22 impresii comana copii-34impresii comana copii-48impresii comana copii-39impresii comana copii-52impresii comana copii-55impresii comana copii-58impresii comana copii-60impresii comana copii-63impresii comana copii-67
impresii comana copii-65

Informatii utile

  • Am dat peste campul de rapita punand in Google Maps “Parcul Natural Comana”. Am depasit punctul marcat pe  harta, n-am luat-o inspre Vlad Tepes ci am tinut dreapta. La nici cinci minute a aparut minunatia asta galbena in fata noastra si nici ca ne-a mai interesat ce e mai departe.
  • Dupa ce am intrat in Comana si-am trecut de manastire am vazut un indicator la dreapta catre Casa Comana. Toate masinile pareau sa o ia pe acolo (si stiu ca acolo trebuie sa ajungi daca vrei sa mananci) asa ca daca nu vreti aglomeratie probabil ca orice alta varianta decat sa faceti dreapta e ok 🙂
(Visited 2,474 times, 1 visits today)
Intră acum în Clubul Părinților Călători și primești lunar doza de inspirație pentru călătoriile viitoare. Plus acces exclusiv la concursuri si materiale pentru abonati.
Daca ai cont pe Facebook, hai să ținem legătura și acolo.

Despre autor

Mamica de Ana si bebe Ema, pofticioasa fara pereche si zambitoare incurabila, este adepta unui stil de parenting cat mai natural, venit din inima si intuitie. Programator la baza, s-a specializat pe jurnalism de calatorie in State si a publicat materiale in National Geographic Traveler, Decat o Revista si pe MatadorNetwork.com.

Comments

  1. Dupa 29 aprile, va asteptam si la Moara de hartie si Satul mestesugurilor din Comana 🙂

  2. Mergem foarte des la Comana, este un loc care iti ofera o liniste aparte, desi uneori este mai aglomerat, te poti strecura in unele locuri superbe, sa te poti bucura de vremea frumoasa.

Speak Your Mind

*