Am ocolit pana acum Comana de frica aglomeratiei. Eram curioasa, imi suna bine “a treia zona umeda a Romaniei dupa Balta Mica a Brailei si Delta Dunarii si a doua ca biodiversitate dupa Delta Dunarii”, imi placeau pozele, insa gandul de a face o baie de multime imi taia tot elanul. Duminica asta (taman de Florii) insa, in disperare de cauza ca nu mai rezistam cu fetele acasa, ne-am urcat toti patru in masina si cred ca norocul incepatorului a fost de partea noastra.

Desi curgeau masini pe drumul spre Comana, am reusit sa ajungem intr-un loc in care am fost doar noi, rapita inflorita si copacii inverziti. Rar mai treceau grupuri de biciclisti pe sosea. Si mai rar oameni la picior. Ana a alergat prin campul cu flori, a analizat pamantul intarit care pastra urmele de tractor si s-a speriat de paianjenii care nu se puteau hotari daca vor sa misune la suprafata sau sa exploreze crapaturile din sol. Ema a motait in masina, iar cand s-a trezit a avut dezamagirea vietii caci i-am uitat incaltarile acasa :)) Dar parca nici in brate n-a fost rau.

Am mai facut o scurta oprire la iesirea din Comana, acolo unde vazusem mult stufaris si ochiuri de apa. Fetele s-au conversat cu niste vaci iesite la pascut, au vazut o frumusete de cal priponit pe izlaz si-au decis ca mai vor sa se intoarca. Tot intr-o zi cu soare si nori pufosi.

impresii comana copii-56impresii comana copii-4impresii comana copii-18impresii comana copii-24impresii comana copii-30impresii comana copii-29impresii comana copii-22 impresii comana copii-34impresii comana copii-48impresii comana copii-39impresii comana copii-52impresii comana copii-55impresii comana copii-58impresii comana copii-60impresii comana copii-63impresii comana copii-67
impresii comana copii-65

Informatii utile

  • Am dat peste campul de rapita punand in Google Maps “Parcul Natural Comana”. Am depasit punctul marcat pe ย harta, n-am luat-o inspre Vlad Tepes ci am tinut dreapta. La nici cinci minute a aparut minunatia asta galbena in fata noastra si nici ca ne-a mai interesat ce e mai departe.
  • Dupa ce am intrat in Comana si-am trecut de manastire am vazut un indicator la dreapta catre Casa Comana. Toate masinile pareau sa o ia pe acolo (si stiu ca acolo trebuie sa ajungi daca vrei sa mananci) asa ca daca nu vreti aglomeratie probabil ca orice alta varianta decat sa faceti dreapta e ok ๐Ÿ™‚