In Irlanda ne-am dus sa vedem cum arata pietele lor de Craciun. Ne-am lamurit rapid ca sunt sub ce gasesti in Romania. Chiar si asa, vizita din Dublin si Galway ne-a pus pe tava contextul potrivit pentru cateva momente dintr-acele de care o sa ne amintim toata viata.

Dubla premiera in carusel

In Galway, de exemplu, Bogdan si cu Ana au descoperit, pentru prima data, cum e sa te dai intr-un carusel. Domnisoara e innebunita dupa “dai” (cai) si a fost mai mult decat incantata sa se urce pe unul colorat, alaturi de tati, si sa se invarta cateva minute. Atat de incantata incat plecarea de langa carusel s-a soldat cu lacrimi si tot restul timpului petrecut in piata de Craciun a incercat sa gaseasca drumul inapoi la daii colorati.
premiere dublin bebe-10

Capsunici in ciocolata pentru prima data

Ce i-a mai distras putin atentia a fost frigaruia de capsuni aromate, innecate in ciocolata belgiana. Verdictul dupa prima inghititura? Niam-niam.
premiere dublin bebe-8premiere dublin bebe-9

Dublinul vazut de la etaj

Reveniti in Dublin, am lasat masina inchiriata acasa pentru a incerca si alt mijloc de transport, foarte des intalnit in capitala irlandeza: autobuzul supraetajat. Verdictul a fost tot o interjectie – “uaaau” si pot spune ca ne-am bucurat cot la cot de fortfota de pe strazi si luminitele vazute de sus.
premiere dublin bebe-3 premiere dublin bebe-4

Niam niam dintr-o acadea

Daca in Galway Ana a descoprit gustul fondueului, in Dublin a tinut mortis sa vada cum e cu acadelele. Si-a ales una portocalie, a molfait-o putin dupa care a uitat complet de ea si nici ca a mai dat atentie guguloaielor colorate. Asta spre bucuria noastra care ne faceam probleme ca o sa ne ceara incontinuu zahar pe bat.
premiere dublin bebe-2premiere dublin bebe-1

Primul noroc

N-am putut sa plecam din Dublin fara o vizita intr-un pub. La ei nu se fumeaza in nici un local, iar nivelul zgomotului e suficient de ridicat incat un copilas de doi ani, extrovertit, sa nu deranjeze pe nimeni. Am profitat de ocazie si i-am aratat Anei cum se da noroc. Fiecare cu ce-a putut: tati cu bere adevarata, eu cu bere fara alcool, ea cu bere-suc-de-mere.
premiere dublin bebe-6 premiere dublin bebe-5premiere dublin bebe-7
Nici n-a contat ce-am avut in pahare, ci doar bucuria unei noi experiente-n trei 🙂

In continuare cred ca Dublin este o destinatie mult mai potrivita pentru escapade-n doi, cu prietenii sau de capul tau. Vremea imprevizibila cu treceri rapide de la soare la nori, de la nori la ploaie marunta, de la ploaie la vant nu ajuta deloc la organizarea unei calatorii cu un copil foarte mic. Mai sunt si puburile in care parca ai vrea sa ai liniste cand savurezi zecile de sortimente de bere. Insa daca totusi ajungi acolo cu un strumf de doi ani, ai ce face – de la lucruri marunte ca cele prezentate mai sus pana la vizite in muzee interactive, cu activitati speciale pentru cei mici.