Prima călătorie cu bebe Ana (3 luni) peste mari și țări, în Sicilia, s-a încheiat acum fix o săptămână. Și tot o săptămână ne-a cam luat să ne revenim la normal cu energia. Într-un final am reușit să descarc și pozele, iar astăzi vreau să vă povestesc, foarte pe scurt, pe unde am umblat și ce-am văzut. Urmând ca zilele următoare să revin cu mai multe detalii.

Poate mă ajutați și voi puțin și-mi spuneți ce v-ar interesa să știți despre săptămâna noastră petrecută în Sicilia.

Până atunci, iată traseul nostru și câteva poze din locurile care ne-au plăcut cel mai mult:

Ziua 1 – Somn în Catania

Am avut niște emoții cât casa pentru primul zbor cu tot cu bebe Ana. Atât de mari încât n-am reușit să dormim deloc în noaptea plecării. Bine, poate și bagajele lăsate pe ultima sută de metri au avut un rol în noaptea noastră albă 🙂 Așa că odată ajunși la B&B-ul din Catania, am pus capul pe pernă și am recuperat tot somnul lipsă.

Seara târziu, când ne-am trezit, mânați de foame, am ieșit la “vânat” papa bun.

În oraș, la tot pasul, am văzut tonete cu dulciuri. Multe dulciuri, de toate felurile. Dacă nu era călduț în Catania, aș fi putut să jur că am ajuns la un târg de Crăciun vienez.

Ziua 2 – plimbare de voie prin Catania

A doua zi am văzut orașul și pe lumină și tare mult ne-a plăcut Parcul Bellini. Unde mai pui că e vis-a-vis de o cofetărie celebră, Savia pe numele ei.

Vacanta in Sicilia

Puțin mai jos de Bellini se află Piața Domului, cu elefantul cel simpatic, iar de aici se ajunge repede pe Via Dei Crociferi. Singura stradă din Catania care m-a intrigat de cum i-am citit descrierea. Imaginați-vă un drum de 400 de metri care are de-o parte și de alta edificii religioase. Nu 100%, dar 80% sigur. Mă uitam în stânga, mă uitam în dreapta și nu-mi venea să cred.

Vacanta in Sicilia

Ziua 3 – carnavalul de la Acireale

Sâmbătă ne-am despărțit de Catania, nu înainte de a mai merge o dată în Parcul Bellini unde am văzut o mulțime de copilași costumați de carnaval. Noroc că și bebe Ana avea o căciuliță cu urechiușe, căci altfel nu se prea integra în peisaj.

Vacanta in Sicilia

În momentul în care am ieșit din oraș și-am ajuns pe drumul către Aci Castello ne-am felicitat că am ales să plecăm cu o zi mai devreme din Catania. E frumoasă capitala Siciliei, dar noi căutam altceva. Marea, viile, cerul senin și livezile de lămâi și portocali.

Și Carnavalul de la Acireale, bineînțeles, motivul principal al deplasării noastre.

Vacanta in Sicilia Carnaval Acireale

Ziua 4 – scara din Caltagirone și norii dezlănțuiți

După o seară în Acireale cu agitație, muzică, lumini, veselie și care alegorice, duminică ne-am îndreptat spre sudul insulei unde aveam să stăm patru zile. Dar nu înainte de a vizita Caltagirone, acolo unde știam că există o scară cu 142 de trepte decorate cu ceramică. Frumoasă, dar nu atât de spectaculoasă pe cât ne așteptam.

Vacanta in Sicilia Caltagirone

Drumul de la Caltagirone la Modica, în schimb, a fost spectaculos fără doar și poate. Norii s-au dezlănțuit și ne-au oferit niște priveliști fenomenale.

Vacanta in Sicilia

Ziua 5 – baroc la superlativ în Modica

Și-am ajuns în Modica, oraș înscris în Patrimoniul UNESCO. Pe bună dreptate, căci pare un adevărat muzeu în aer liber. Privit de sus poate fi confundat cu un hilltop oarecare din Italia.

Vacanta in Sicilia Modica

Însă dacă o iei la pas pe străduțele care urcă și coboară, dacă te uiți cu atenție la fațade, la balcoane, la uși îți dai seamă că te afli într-un loc aparte.

Vacanta in Sicilia Modica

Ziua 6 – Siracusa cea ploioasă

De Modica ne-am despărțit cu greu pentru o zi, ca să vedem mult lăudata Siracusa. Ploaia ne-a cam încurcat planurile și am apucat să ne plimbăm doar pe Insula Ortigia.

Vacanta in Sicilia Siracusa

Străduțe cochete, piețe impozante, dar parcă ni s-a făcut dor de Modica noastră dragă.

Vacanta in Sicilia Siracusa

Ziua 7 – ploaie, ciocolată și peripeții în Modica și împrejurimi

Ultima zi ne-am petrecut-o degustând ciocolată tradițională din Modica, preparată după o rețetă azteca, doar din cacao și zahăr, pregătită la rece.

Vacanta in Sicilia ciocolata Modica

Iar după masă am zis să dăm o fugă până în Ragusa, că-i la o aruncătură de băț. Ragusa n-am reușit s-o vedem, dar am avut parte de un road trip spectaculos, pe ploaie și șofat cu bebe exprimându-și nemulțumirea din toți plămânii 🙂

Vacanta in Sicilia

Și gata, a trecut săptămâna. Prima petrecută în deplasare, la care bebe s-a adaptat bine și a părut chiar să-i placă să fie plimbat o mare parte din zi. Săptămână din care noi am mai învățat una alta despre mers la drum lung cu Ana, “the hard way”. Dar una peste alta, ne-a plăcut, ne-am simțit bine și așteptăm cu nerbadare următoarea vacanță în străinătate, care sunt sigură că o să fie și mai relaxantă. Exact cum s-a întâmplat cu fiecare nouă ieșire de weekend prin țară.