Trebuie să recunosc că de cele mai multe ori fac bagajele pe ultima sută de metri și niciodată nu apuc să le pozez, dar azi am despachetat bagajele din weekend și am profitat de ocazie pentru a le imortaliza 🙂

 

Deci, ce iau cu mine când plec în weekend cu bebele de două luni jumătate?

Pentru transport:

Scaun de mașină – am optat pentru unul cu bază ISOFIX pentru că îmi inspiră mult mai multă siguranță decât sistemul de prindere cu centură. Iar cât timp mașina e în mișcare bebe stă în scaun, oricât de tare ar urla. Dacă plânge oprim cu prima ocazie și rezolvăm orice problemă ar avea.
Oglindă de mașină – cum bebe adoarme foarte repede în mașină, nu prea are rost să stau în spate, lângă el. Așa că am cumpărat o oglindă de mașină și din când în când verific dacă e totul în ordine întorcând doar capul 🙂
Landou – Ana e un bebe purtat, însă în restaurant nu prea am unde să o așez și prefer să iau landoul ca să putem mânca liniștiți dacă ea doarme sau stă cuminte.
Wrap elastic – pentru bebeluși de până la 3 luni e cea mai indicată modalitate de purtare. Plus că e ideal pentru iarnă, ținând foarte bine de cald, cu trei straturi în jurul bebelușului.
Manduca – e recomandată de la 3 luni încolo, când bebele poate să-și depărteze mai mult piciorușele. Însă atunci când știu că merg într-un loc, o las pe Ana jos, după care o iau din nou în brațe prefer să folosesc Manduca. Nu de alta, dar să întinzi 5 metri de material (cât are wrap-ul) pe podeaua unui restaurant (care de multe ori e mocirloasă iarna) nu e cea mai bună idee.
Protecție de iarnă – merge și cu Manduca, și cu wrap-ul. De fapt, merge cu orice sistem pe purtare. Când am văzut-o prima dată nu mi s-a părut prea călduroasă, însă practica mi-a dovedit că m-am înșelat.

Pentru mâncare*:

*Ana e un bebe alăptat exclusiv, deci și “echipamentele” sunt în concordanță. Pentru bebeluși hrăniți cu lapte praf sau cu alimentație mixtă bănuiesc că lucrurile se complică puțin.

Eșarfă de alăptat – e foarte utilă când alăptez în mașina parcată în benzinărie, într-un loc pe unde se foiesc o grămadă de oameni. Așa scap de o grijă. Bogdan poate să oprească oriunde, îmi pun eșarfa, îl iau pe bebe și toată lumea e fericită.
Pompă de sân – bebe n-are încă un program stabil de masă-somn-joacă, așa că dacă se întâmplă să doarmă mult fără să mănânce, pompa se poate dovedi foarte utilă.
Biberon – în situația de mai sus, laptele se pune le frigider (dacă există în camera de hotel) și i se servește Anei ulterior.
Termos pentru biberon – dacă nu apuc să i-l dau Anei cât suntem în deplasare, pun biberonul din frigider în termos și ajunge cu bine acasă (pentru drumuri de 2-3 ore, că mai mult nu prea păstrează temperatura).

Pentru schimbat:

Fineturi – deși cele Happy sunt mai aspectoase și groase, le prefer pe cele Panda datorită dimensiunii (60×60). Încap perfect pe bancheta din spate și cum s-a murdărit un finet la schimbat, îl arunc.
Șervețele umede – le folosesc doar în călătorii, când schimbăm bebele în mașină.
Săpun lichid pentru bebe – dacă suntem în camera de hotel, în loc să folosesc șervețele umede, spăl bebele cu apa și săpun.
Șervețele uscate – după ce am folosit șervețele umede, îi tamponez fundulețul cu un șervețel uscat. Iar când suntem la hotel, înainte să ajungem la chiuvetă, șterg fundulețul cu șervețele uscate (neapărat să fie moi!)
Cremă de scutec – am încercat mai multe (Bepanthen, Sudocrem) până când am ajuns la Weleda și la asta am rămas.
Pampersi – avem un portbagaj mare, așa că prefer să-i iau o pungă întreagă de pampersi ca să fiu sigură că nu rămânem fără. E puțin exagerat pentru un weekend, probabil că 20 de pampersi ar fi suficienți.
Saci de gunoi – la prima ieșire nu m-am gândit ce fac cu scutecele când schimb bebele în mașină și nu știam de unde să scot o pungă mai repede 🙂 Așa că acum mi-am luat un sul de saci de 15 litri.
Cutie de gunoi – ca să fie schimbatul în mașină mai comod, mi-am luat și o cutie de plastic în care pun sacul de gunoi astfel încât să stea cu gura deschisă fără probleme și să pot să arunc foarte repede și ușor scutecul și șervețele.

Pentru îmbrăcat:

Haine – cam 3 schimburi pe zi, unele mai subțiri, altele mai groase. Nu s-a întâmplat să o schimb mai mult de două ori pe zi, chiar la ultima ieșire n-a mai evadat caca nici măcar o dată, dar mai bine să fie.
Fular – când o port pe Ana, o îmbrac destul de subțire – body și pantaloni sau salopetă întreagă. Însă îmi place să-i pun și un fular căci de multe ori, cu tot cu protecție, zona gâtului îi rămane descoperită.
Căciuliță – protecția de iarnă are cagula ei, însă prefer să-i pun o căciuliță de lână, cu interior de polar, care știu sigur că-i ține de cald și e și moale pe interior.

Altele:

Păturică – când mergem cu mașina, o fac suciuloi și i-o pun în jurul capului ca să stea mai bine. Când mergem în restaurant cu landoul, i-o pun pe deasupra.
Unghieră
Ser fiziologic – util și pentru nas, și pentru ochișori.
Bețișoare de urechi – dacă mergem doar două zile nu-i facem băiță la hotel, însă bețișoarele sunt utile pentru scos mucozitățile din nas dacă e mai înfundată și respiră greu.
Termometru
Supozitoare cu paracetamol
Vitamina D

Sunt convinsă că pe măsură ce mai bifăm ieșiri cu bebele în weekend o să ne lovim de situații noi care vor lungi și mai mult lista, însă deocamdată am ajuns la forma asta. Și ne felicităm de fiecare dată că am ales o mașină cu un portbagaj maaaare, mare, mare 🙂