Un sejur la mare pare sa fie motiv de entuziasm maxim pentru cei mici. Rar am intalnit copil care sa nu vrea la mare. Nisipul, valurile, balaceala ii tin ocupati o mare parte din timp. Insa in momentele in care soarele devine prea puternic pentru plaja sau pur si simplu vreti si altceva de la vacanta voastra la mare, puteti incerca una din ideile de mai jos:

1. Luati o barca cu motor din Jurilovca, admirati pasarile de pe Lacul Golovita si petreceti-va restul zilei pe plaja de la Gura Portitei.

2. Faceti o plimbare de sapte minute, la inaltime. Luati telegondola din Mamaia (din zona Cazinoului sau din zona Perla) si admirati statiunea de sus. Circula intre orele 10 – 18, scoateti din buzunar 10RON pentru dus, 20RON pentru dus-intors, iar copiii sub 7 ani merg gratis.

3. Testati-va curajul si dibacia in parcul de distractii Luna Park din Mamaia.

4. Mergeti sa vedeti reprezentatiile de la Delfinariul din Constanta. Daca tot sunteti acolo, puteti sa vedeti si Planetariul, Acvariul si Pasarile exotice. Gasiti aici programul reprezentatiilor si costul biletelor.

5. Vedeti care dintre voi poate sa construiasca cel mai inalt turn de nisip. Dar cel mai frumos castel?

6. Jucati-va de-a prinselea cu valurile, pe malul marii. Cine e atins primul de apa ofera un pupic celorlalti concurenti.

7. Aduceti cu voi, la mare, surprize ale oaulelor Kinder (sau alte jucarii micute de plastic) si ascundeti-le sub nisip, in jurul sezlongului sau prosopului pe care stati la plaja. Lasati-l pe cel mic sa le caute pentru a intregi “Comoara sirenelor”.

8. Descoperiti gusturi noi (poate midii, poate rapane, poate peste) in timp ce admirati apusul pe o terasa la malul marii.

9. Strangeti impreuna scoici si cochilii colorate. Folosind putin superglue, puteti sa realizati cu ele un mic tablou sau o vedere care sa va aduca aminte tot anul de vacanta la mare.

10. Cumparati un aparat subacvatic (din acela de unica folosinta care nu e chiar o avere) si faceti-va, pe rand, poze sub apa cu cele mai amuzante fete pe care le aveti in dotare. Distractie garantata!

11. Luati vaporasul pe Lacul Siutghiol (cunoscut si ca Lacul Mamaia) si opriti-va pe Insula Ovidiu pentru o masa pescareasca.

12. Lasati o urma cu piciorul in nisip si provocati-l pe cel mic sa reproduca, din scoici, forma respectiva. Pentru copiii mai mici e o ocazie perfecta pentru a invata conceptele de mare, mic, rotund, etc.

13. Faceti o incursiune pe plaja la Vadu, un loc mai linistit unde cei mici se pot juca si, de asemenea, pot admira pelicani, lebede, gaste sau cormorani.

14. Cand va plictisiti de mare, plaja, soare (daca e posibil asa ceva), dati o tura si prin Dobrogea. Pe langa cetatile Enisala si Histria, puteti sa vizitati Cetatea Argamum si Capul Dolojman, puse in valoare de asfintit.

Multumesc tuturor parintilor care au contribuit, aici, cu idei pentru intocmirea listei de mai sus.