Pentru noi, Sibiu este un loc aparte. Pe langa atmosfera relaxata, stradutele pietruite si spectacolele care par sa aiba loc acolo aproape weekend de weekend, e orasul in care am mers pentru prima data in formula completa. De atunci, din decembrie 2012, am tot poposit in Sibiu cate doua – trei ore, de fiecare data in trecere si de fiecare data zabovind mai mult decat ne-am propus.

De ce? Pentru ca ne plaaaaceeee! Stam la o terasa din Piata Mica sau Piata Mare si uitam cat de repede trece timpul. Nu ne putem satura de dulciurile de la Cafe Wien servite pe acorduri de pian sau de panorama cu orasul privit de sus, din Turnul Sfatului. Iar Ana parca a prins si ea drag de Sibiu de cand a descoperit ca exista un muzeu cu tu-tuuuuu – locomotive cu abur, preferatele ei de o vreme incoace.

Pe langa Muzeul Locomotivelor cu abur, mai sunt si alte lucruri pe care le poti face cu cei mici in Sibiu. Mai jos sunt doar cateva idei pentru o zi de hoinareala prin oras. O sa completam lista pe masura ce experimentam si alte activitati cu Ana pe-acolo.

Incepe cu o plimbare prin Piata Mare, Piata Mica si stradutele din jur.

Sibiu cu bebe-47Sibiu cu bebe-3

Daca tot esti in Piata Mica, urca in Turnul Sfatului.

Ana s-a distrat copios in Turnul Sfatului. Eu voiam sa fac niste poze de sus si ma gandeam cu groaza ca o sa trebuiasca sa o ducem in brate pana in varf. Cand colo, s-a avantat pe scari tinuta de mana, a explorat fiecare etaj, fiecare caramida si fiecare bucatica de scandura. Sus s-a uitat si ea pe geam, ca mai toti cei prezenti in incapere si s-a amuzat gadilandu-ne cand pe mine, cand pe Bogdan.
Sibiu cu bebe-35Sibiu cu bebe-37Sibiu cu bebe-41Sibiu cu bebe-42Sibiu cu bebe-43Sibiu cu bebe-45
Bine de stiut! Turnul Sfatului e deschis zinic, intre 10:00 si 20:00, iar intrarea e 2RON/adult. Ana a intrat gratis.

Opreste-te la pranz la una din terasele din piata.

Noi, de cele mai multe ori, optam pentru Cafe Einstein sau Atrium Cafe. De data asta am mers la Einstein unde Ana a impartit cu Bogdan o supa crema de rosii si un smoothie. E tare placut sa stam afara, langa forfota din Piata Mica, atunci cand soarele e prezent la datorie.

Atunci cand stim ca avem foarte putin timp la dispozitie si ea trebuie sa se dezmorteasca, mergem la Atrium pentru ca au loc de joaca pentru copii si mancarea nu e rea deloc. Servirea lasa usor de dorit in ambele parti daca localurile sunt pline.
Sibiu cu bebe-32 Sibiu cu bebe-33 Sibiu cu bebe-34

Dupa o masa copiasa, merge de minune o plimbare pana la trenulete.

Putin mai jos de gara, pe Strada Dorobantilor nr. 22, se afla Muzeul Locomotivelor cu Abur. Noi ne-am invartit putin cu masina pana sa-l gasim, insa am inteles ca pe jos, daca urmaresti peronul din gara, dupa care aleea de langa sine ajungi imediat la el. E deschis intre 8:00 si 16:00, intrarea e libera, iar pentru a intra trebuie sa completezi un registru cu datele tale.

Pasiunea Anei pentru trenulete a inceput in Austria, unde am urcat pe varf de munte cu un tren cu abur. De-atunci nu trece zi fara sa-si aduca aminte de experienta si sa exclame: tu-tuuuuu! La Sibiu am vazut cateva locomotive dezafectate, ne-am plimbat printre sine si vagoane si am putut trage cu ochiul in interiorul locomotivelor. Ea era pe jumatate adormita, deci nu s-a putut bucura la maxim de vizita, dar chiar si daca era odihnita, nu cred ca am fi avut ce face in muzeu mai mult de jumatate de ora.
Sibiu cu bebe-55 Sibiu cu bebe-56 Sibiu cu bebe-59Sibiu cu bebe-61

Descopera fiecare lacatel prins de Podul Minciunilor.

Daca simti nevoia de o pauza, Atrium Cafe e chiar alaturi, cu tot cu spatiul lui de joaca pentru copii.
Sibiu cu bebe-51Sibiu cu bebe-53Sibiu cu bebe-25

Bucura-te de soarele care se lasa dupa casele din orasul vechi.

Locul nostru preferat pentru admirat apusul este Wien Cafe, chiar langa Biserica Evanghelica. Are o curte mica, cu 4-5 mese marginite de zid, iar dincolo de zid se vad acoperisurile caselor din orasul vechi si soarele care coboara incet dupa ele.
Sibiu cu bebe-24 Sibiu cu bebe-15Sibiu cu bebe-7

Ai fost cu copilul in Sibiu? Ai si alte idei de activitati potrivite familiilor? Da-mi de veste in comentarii, m-as bucura sa completez lista!