Pe o straduta pietruita, sub o bolta de vita de vie, stau ascunse trei mese din fier forjat. Fiecare dintre ele e acoperita cu un petic de panza alba si e acompaniata de trei – patru scaune, dupa cum permite spatiul. E o mica parte din Cafeneaua Casa Cositorarilor, locul meu preferat din Sighisoara. De cealalta parte a drumului, pe o platforma de piatra cat patru scari de inalta, se gaseste terasa cafenelei. E strajuita de barne maro de lemn, fiecare cu felinarul ei. Acolo am poposit intr-o sambata fierbinte de iulie, cu Ana, pentru a ne delecta cu cele mai bune prajituri de casa mancate pana acum in Transilvania.

Ne-am decis cu greu la doar doua: una specifica zonei, dupa cum ne-a spus doamna care servea, cu rubarba si un strat generos de albus cu zahar si crusta aurie si un tort cu morcovi, migdale si inghetata de lamaie. Ana a baut pe nerasuflate sucul natural de mere, iar noi ne-am mai potolit setea cu o socata piscacioasa cum numai la bunica am mai gustat.

Despre Sighisoara numai de bine. Asa cum tineam minte, urcusul pana la turn ne-a lasat gafaind, casele colorate au la fel de mult farmec, iar obloanele si decorurile de pe fatade sunt inconfundabile. Nu stiu cat a remarcat Ana detaliile astea, dar cu siguranta s-a simtit bine, a impartit zambete si pa-pa-uri in stanga si-n dreapta, iar cand sa plecam s-a imprietenit cu Alex, un baietel de aproape 4 ani. Sau mai bine zis, el s-a imprietenit mai mult cu ea 🙂 (detalii in pozele de mai jos)

Bebe_la_Sighisoara (2)Bebe_la_Sighisoara (3)
Bebe_la_Sighisoara (8)
Bebe_la_Sighisoara (6)Bebe_la_Sighisoara (7)
Bebe_la_Sighisoara (9)
Bebe_la_Sighisoara (15)
Bebe_la_Sighisoara (14)Bebe_la_Sighisoara (13)Bebe_la_Sighisoara (11)
Bebe_la_Sighisoara (1)Bebe_la_Sighisoara (4)Bebe_la_Sighisoara (16)Bebe_la_Sighisoara (17)