De mai bine de-un an tot aud de Ferma Animalelor din orasul Pantelimon ca fiind locul ala foarte aproape de Bucuresti in care copiii se pot simti ca la tara. Aveam indoielile mele legate de atractia asta, insa mi-am propus sa nu fac presupuneri aiurea si sa ma duc sa testez conceptul.

Ce animale poti vedea

Am gasit la fata locului, in custi sau tarcuri, o gramada de animale domestice, cam tot ce ma asteptam sa vad: vitei, oi, capre, magari, porci, gaini, iepuri, curcani, rate, etc. Am zarit pentru prima data pe viu o nutrie, iar fetele s-au uitat cu ochii mari la strutii inalti si foarte rapizi in a inhata iarba oferita de un tata curajos. Bogdan ne-a aratat, entuziasmat, si niste bivoli care se balaceau intr-o mocirla.

Mi-a placut mult ca la fiecare tarc exista o placuta cu numele animalului si curiozitati despre specia respectiva. Nimic plictisitor sau teoretico-stiintific, ci informatii pe care le puteai transmite usor si celor mai mici. Ana nu inceta sa ma intrebe “da acolo ce scrie?”, “aaa, da?”, “da acolo?”. 🙂

O bila alba si pentru faptul ca existau mai multe variante ale aceleiasi specii. Zici ca ai gaini si pare banal, dar eu n-am mai vazut pana acum gaini albe, pufoase si zbarlite. Sau gaini crete. La fel si la iepurasi, Ana a putut sa observe diferentele intre rase si nu se putea hotara care-i place mai mult si care-i mai bun de smotocit.

ferma-animalelor-pantelimon-impresii-29ferma-animalelor-pantelimon-impresii-1 ferma-animalelor-pantelimon-impresii-5
ferma-animalelor-pantelimon-impresii-10ferma-animalelor-pantelimon-impresii-11ferma-animalelor-pantelimon-impresii-14ferma-animalelor-pantelimon-impresii-12ferma-animalelor-pantelimon-impresii-22ferma-animalelor-pantelimon-impresii-28

Alte activitati pentru copii

Pe langa animale, exista si cateva spatii de joaca cu leagane, tobogane, casute, doua trambuline cum n-am mai intalnit pana acum (ca niste perne uriase) si-o tiroliana pentru copii de trei ani sau mai mari.

In anumite intervale orare puteai sa te plimbi cu poneii (4,5RON tura), am vazut ca se organiza si-un spectacol de teatru de papusi (10RON biletul) si daca voiai sa colorezi cu nisip o plansa costa 20 RON.

Spatiile verzi erau generoase asa ca daca nu doreai sa scoti din buzunar nici un leu in plus fata de bilet puteai sa tolanesti pe iarba, sa te bucuri de soare si de vremea buna.

Daca veneai de dimineata, aveai cu ce sa umpli o zi intreaga. Cumva, locul asta mi-a amintit de Vila Bran unde ai un sejur cu de toate. Seamana foarte mult ca abordare, atmosfera si inghesuiala.
ferma-animalelor-pantelimon-impresii-30ferma-animalelor-pantelimon-impresii-25ferma-animalelor-pantelimon-impresii-24
ferma-animalelor-pantelimon-impresii-15ferma-animalelor-pantelimon-impresii-18ferma-animalelor-pantelimon-impresii-17ferma-animalelor-pantelimon-impresii-23

Cum e restaurantul

In weekend e deschis si restaurantul cu mancare simpla si buna. Noi am incercat ceafa de porc, pulpele de pui la gratar, cartoful copt, supa de legume si salata de varza. Nu-i nimic care sa ne fi displacut sau sa ne fi dat pe spate – mancare onesta si-atat. O singura mentiune – supa crema de legume are un puternic gust de telina, asa ca daca nu sunteti fani mai bine luati altceva.
ferma-animalelor-pantelimon-impresii-26 ferma-animalelor-pantelimon-impresii-27

Cum ajungi acolo + alte informatii utile

Un mare plus in ceea ce priveste Ferma Animalelor e ca poti ajunge acolo chiar daca n-ai masina personala. La cateva sute de metri de intrare am vazut autobuze parcate pe care scria ceva de Obor – Cora – Pantelimon. Era capatul liniei 547 care circula (in teorie cel putin) cam la 15 minute.

Instructiuni detaliate despre cum puteti ajunge cu masina personala gasiti aici.

Biletul de intrare e 12 RON pentru adulti si 10 RON pentru copii mai mari de doi ani. Cei mai mici intra gratuit. Ferma se poate vizita intre 9:00 si 18:00 in timpul saptamanii si 9:00 si 19:00 in weekend.

In loc de concluzie

Dupa cateva ore petrecute acolo fetele erau obosite, dar foarte bucuroase de experienta. Ana chiar m-a pus sa-i promit ca o sa revenim curand sa mai mangaie catelusii, sa se dea pe sfoara (tiroliana) si pe hop-hop (trambulina).

Eu, pe de alta parte, raman in continuare fana iesirilor de doua zile in locuri in care poti avea o experienta mai intima si mai apropiata de animale. As reveni oricand pe ulitele din Viscri, la apus, cand se intorc animalele in ograzile oamenilor. Le-as duce pe fete la Club Ferma unde nu vad neaparat atat de multe animalute, dar le pot observa pe indelete, fara aglomeratie si agitatie in jur. Sau, si mai bine, le-as duce pentru a patra oara la Ferma de sub Penteleu unde pot alerga prin curte dupa iepurasii lasati liberi, unde pot intra sub supraveghere printre caprite si pot hrani magarul cu mere.