Weekendul acesta am fost la Vila Camelia sa vedem, pe pielea noastra, cat de child friendly e hotelul. Ne-a placut ideea ca e construit de acelasi arhitect care a proiectat si Pelesul, insa ne-am intrebat cum se impaca asta cu zbenguiala celor mici. Concluziile – in cele ce urmeaza.

Cum sunt camerele

Noi am stat intr-unul din cele doua apartamente disponibile la Vila Camelia. De cand suntem patru, optam pentru varianta asta si pentru a avea mai mult spatiu de desfasurare, dar si din cauza programelor usor diferite de somn ale celor mici.

Am avut la dispozitie doua dormitoare cu pat matrimonial, o baie accesibila din ambele dormitoare si un living micut cu canapea, minibar, masa si televizor. Ana a testat, pe rand, ambele paturi si-a concluzionat ca sunt la fel de moi si bune pentru topait. Noi am pus ochii pe dusul cu hidromasaj si muzica. Sa-mi incep ziua, sub dus, fredonand muzica preferata e o fantezie veche si rar mi-e dat sa gasesc surprize dintr-astea-n baie.

Fiind vorba de o casa veche, construita in 1884, mi-era teama tare de izolarea fonica inexistenta. Tin si acum minte cum, cazati fiind la Hotel Regal 1880, tot din Sinaia, am crezut ca o sa ne cada ditamai candelabrul de deasupra patului in cap atunci cand vecinii de la etajul superior (familie cu doi copii mici) se puneau pe alergat. La Vila Camelia parca nu-i chiar asa de rau, dar tot auzem discutiile din bucataria alaturata. Ne-am bucurat ca am stat la parter si n-am avut cum sa deranjam vecinii de sub 🙂

impresii vila camelia-8impresii vila camelia-7impresii vila camelia-1impresii vila camelia-2impresii vila camelia-6
impresii vila camelia-5impresii vila camelia-3

Cum e mancarea

Atat de buna ca suntem suparati tare ca nu exista si varianta de cazare cu demipensiune decat la cerere, in anumite conditii. Pe langa clasicele mezeluri si branzeturi, gazdele pregateau tot felul de preparate – briose cu ciuperci, bruschete cu pasta de masline verzi si unt, negrese, gogosi calde, etc. Eu nu prea mananc de dimineata, dar cand am vazut cum ii sclipesc ochii de mandrie doamnei care aranja bufetul, povestind de fiecare preparat in parte, nu m-am putut abtine sa nu gust. Yum, yum 🙂
impresii vila camelia-12
impresii vila camelia-13
impresii vila camelia-14
impresii vila camelia-19

Cum e interiorul

Vila a fost construita de acelasi arhitect care a proiectat si Castelul Peles, in stil austriaco-german. Spatiile comune – livingul, holurile, scarile – sunt pline de surprize fie ca te uiti in stanga, in dreapta sau ridici privirea. Ca sa citez, scartaitul face parte fin farmecul locului, la fel si micile detalii care ne-au facut sa zambim pe masura ce le descopeream. Poate tocmai de-asta ne-a parut rau ca apartamentul nu se aliniaza ca design, asa cum ne-am fi asteptat.
impresii vila camelia-11impresii vila camelia-10impresii vila camelia-16

Cum e exteriorul

Feeric. Am fost hipnotizata de muscatele rosii de la geamuri si de la intrare, puse in evidenta de fundalul alb al vilei. Gradina verde era impanzita de flori albe, iar din loc in loc mai zaream cate un strop de rosu sau galben.

Ne-am dat uta-uta in leagane, am lustruit toboganul si-am lenevit in balansoar. Ne-a placut ca vila e intr-o zona mai linistita, fara prea mult trafic si-am putut sa ne bucuram in liniste de aerul curat. Pana la urma, unii dintre noi – mai creti, mai blonzi si cu ochi albastri – s-au descaltat ca acasa si-au luat-o la fuga prin iarba. Altii – mai sateni si cu ochi de lapte – au admirat cerul cu nori albi, pufosi, tolaniti in iarba.
impresii vila camelia-26impresii vila camelia-27impresii vila camelia-23impresii vila camelia-30impresii vila camelia-29impresii vila camelia-24impresii vila camelia-32

Ce ne-a placut la Vila Camelia

  • Micul dejun delicios, cu tot felul de preparate pregatite in casa.
  • Curtea plina de verdeata si flori.
  • Muscatele rosii de la ferestre si de la intrare.
  • Felul in care e proiectat apartamentul, cu acces la baie din ambele dormitoare.
  • Senzatia de “la bunica acasa” pe care ne-a dat-o locul.
  • Internetul care mergea foarte bine.
  • Dusul cu hidromasaj si muzica, o placere sa-ti incepi asa ziua.
  • Localizarea – in 10 minute am ajuns, pe jos, cu carucior si Ana de manuta in parcul din centrul statiunii.

Ce nu ne-a placut

  • Izolarea fonica aproape inexistenta care poate pune probleme cand mergi cu copiii.
  • In cazul apartamentului, designul de interior nu mi s-a parut deloc unitar. Era un mix de vechi (covorase simpatice ca la bunica acasa) si nou (scaune IKEA style), insa asta tine mult de gust.
  • Lipsa unui restaurant.

In loc de concluzie

Daca e sa judecam locul dupa ce ne-au zis parintii ca vor sa gaseasca la un hotel child friendly (loc de joaca pentru copii, personal cu atitudine prietenoasa fata de cei mici, gradina generoasa, meniu special pentru cei mici) as zice ca bifeaza majoritatea cerintelor. Noi ne-am simtit foarte bine acolo, ne-am incarcat bateriile si ne-am lins pe degete la micul dejun.

Daca vreti si voi sa mergeti la Vila Camelia, puteti sa profitati de una dintre ofertele speciale:

  • Pachet de weekend de Sf. Petru si Pavel (26 – 28 iunie) – 178RON/persoana, mai multe detalii aici
  • Oferta pentru vara 2015, cu preturi incepand de la 70RON/persoana/noapte, mai multe detalii aici

Saaaaau, puteti sa participati la concurs si sa aveti norocul de partea voastra.

Spuneti-ne, completand formularul de mai jos, care credeti ca sunt cele mai importante 5 facilitati ale unui hotel child friendly si puteti castiga un weekend la Vila Camelia (doua nopti, cu mic dejun inclus, intr-o camera dubla). Perioada se stabileste de comun acord, in functie de disponibilitate.

Aveti timp pana lunea viitoare, pe 22 iunie, iar marti anuntam castigatorul ales prin tragere la sorti. Mult succes!

LATER UPDATE (23.06.2015) Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! O sa centralizez rezultatele si-o sa revin cu un articol pe tema asta – ce inteleg parintii prin hoteluri child friendly. Pana atunci, sortii au tinut cu…Lãcãtus Elena Cristina. Felicitari!