Imediat ce s-au ridicat restrictiile de deplasare le-am luat pe fete si ne-am refugiat cu ele pentru cateva zile in inima Deltei. Nu mai iesisera din casa de trei luni si-am vrut sa le ducem intr-un loc in care sa se bucure de natura cat cuprinde. Pentru ca a fost prima lor vizita in Delta am avut emotii daca o sa le placa deplasarile cu barca in loc de masina, daca o sa se acomodeze cu mancarea, daca o sa fie curioase sa descopere canalele cu stuf si pasari felurite. Am avut noroc sa gasim loc la o pensiune intima care ne-a ajutat cu solutii faine la multe dintre aceste temeri si la final, cand am tras linie, ne-am intrebat de ce n-am mai venit pana acum cu ele in Delta?!

Cum am ajuns acolo

Accesul in Crisan se poate face numai pe apa. Am inteles ca exista si transport public, cu barci de 12 locuri care pleaca din Murighiol la ore fixe, insa fiind in prima iesire din pandemie dupa trei luni de stat acasa am preferat sa platim mai mult si sa avem transfer privat. Cei de la pensiune ne-au aranjat transferul cu o salupa rapida de sase persoane si pot sa spun ca drumul de o ora pana in Crisan a fost o excursie in sine, nu doar o necesitate. Fetele au fost cu ochii dupa pasari, ne-am salutat cu pelicani, ne-am jucat cu stropii pe care barca-i lasa in urma si nici n-am simtit cand a trecut timpul.


Cum sunt camerele

Trebuie sa recunosc ca asta a fost singurul aspect care ne-a cam luat prin surprindere fata de asteptari si nu neaparat intr-un sens placut. Stiam ca pensiunea are “10 suite 4*, cu parter și mansardă”, vazusem pozele si ne placusera insa nu am realizat pana cand am ajuns la fata locului cat de micute si inghesuite sunt. La parter exista o canapea extensibila pe langa care treci ca sa ajungi la baie. O scara de lemn cam abrupta pentru copii te duce la etaj unde ai un pat matrimonial si un balconas. N-a fost nici o tragedie, pana la urma acolo doar am dormit si majoritatea timpului ni l-am petrecut afara, dar tin sa mentionez aspectul asta pentru ca stiu din proprie experienta ca pozele nu sunt neaparat concludente. Nici izolarea fonica nu e stralucita, insa altfel locul e foarte curat, practic amenajat, are aer conditionat si o baie foarte ok.


Cum e pontonul

Trecand la aspectele foarte, foarte faine ale pensiunii – in spatele unitatilor de cazare e un podet de lemn destul de lung care duce la apa. Pana sa ajunga acolo, traverseaza o zona cu pomi si iarba pe unde mai vezi si vaci din cand in cand si unde fetelor le-a placut foarte mult sa faca sarituri si sa admire apusul tolanite fiind pe podet. La capatul pontonului e o alta zona faina cu nuferi si broaste de toate dimensiunile. Ne-am amuzat maxim incercand sa vanam cu ochii cat mai multe, sa le vedem cum isi umfla urechile si sa le auzim cum “canta” in cor.

Cum e mancarea

Mentionez din start ca eu nu sunt amatoare de peste. Nu e prima mea vizita in Delta, dar am amanat atat de mult sa organizez o iesire-n patru acolo si din cauza mancarii. Insa, ce am gasit la Pensiunea Doi Capitani a fost wow. Nu stiu ce magii faceau doamnele de la bucatarie, dar orice fel cu peste iesea din mana lor era absolut delicios. Ca idee, cand am rezervat cele trei nopti cu pensiune completa, i-am rugat sa ne pregateasca 2 meniuri cu peste (pentru Bogdan si Ema) si 2 cu carne de porc (pentru Ana si mine) sau orice care nu e peste. Dupa prima cina, am avut doua concluzii:
1. portiile sunt uriase si n-o sa putem termina niciodata ce pregatesc ei pentru doi adulti si doi copii
2. cu mic, cu mare, o sa mancam peste pentru ca e divin. Si asta am facut cat am stat acolo. O singura exceptie a fost la supa crema de legume pe care ne-au pregatit-o la prima masa si pe care fetele au vrut-o in fiecare zi la pranz in loc de bors de peste sau ce au mai pregatit ei.

Altfel au fost inebunite dupa hamsii si icre, noi ne-am delectat cu peste pregatit in varii feluri si la final am fi vrut sa o luam pe doamna de la bucatarie cu noi acasa sa ne rasfete zilnic cu asa ceva.

Cum e piscina

Un alt plus al pensiunii a fost piscina. Ne-am putut bucura de ea in ultima zi cand numai noi mai eram acolo (inca nu se daduse drumul la piscine in aer liber si cat au fost si alti oaspeti in pensiune ne-am uitat toti lung la ea fara sa o folosim). Fiind doar noi patru, nu-mi dau seama care ar fi fost atmosfera cu mai multa lume si cat de incapatar e spatiul. Insa in formula asta ne-am simtit foarte bine, ne-am bucurat de sezlonguri si hamace (toate puse la umbra), noi adultii am apucat inclusiv sa savuram doua beri cat maimuticile s-au balacit in apa si toata lumea a fost fericita.

Ce poti face in zona

Crisan e un fel de “statiune” intinsa de-a lungul apei. Zic statiune pentru ca sunt foarte multe pensiuni (comparativ cu Chilia Veche, de exemplu). Insa cum ieseam de la Doi Capitani, daca o luam spre dreapta pe malul apei treceam si pe langa niste gospodarii, unele dintre ele cu casute traditionale faine. Cam asta am facut in fiecare seara. Dupa cina ne-am plimbat pe faleza, fetele au cules flori, au facut echilibristica pe braul de beton care delimita zona de promenada si s-au uitat dupa barci pe pontonul balanganitor din fata pensiunii.



Dincolo de plimbarile noastre la apus, in timpul zilei am explorat putin Delta cu barca, am ajuns la padurea Caraorman si la Letea.

Ce ne-a placut

  • personalul foarte dragut si eficient in servire
  • mica crama pe care o avea pensiunea si recomandarile de vinuri primite
  • pontonul din spatele pensiunii
  • mancarea delicioasa
  • piscina cu sezlonguri umbrite de stuf si aer relaxat
  • excursiile cu barca

Ce nu ne-a placut

  • camera pe doua niveluri care era putin cam “inghesuita”, fara izolare fonica si cu o scara cam abrupta pentru copii
  • Spatiu de joaca
  • Scaune de copii in restaurant
  • Izolare fonica
  • Gradina generoasa
  • Meniu copii
  • Personal prietenos cu cei mici
  • Piscina
  • Patut bebe

Aceste impresii sunt scrise ca urmare a vizitei noastre la Pensiunea Doi Capitani pe banii nostri, ca simpli parinti calatori, nu bloggeri. Toate review-urile din categoria Hoteluri child friendly respecta aceasta regula.