Ma suna mama sambata, pe la amiaza, sa-mi spuna ca se anunta furtuna. Stia ca am treaba prin oras si Bogdan merge cu fetele in parc. Sa stea pe langa masina, imi zice, ca sa nu-i faca ciuciulete. Zambesc. Ce nu stia ea era ca dupa ce-mi terminam treburile prin oras intentionam sa mergem la Mogosoaia. Ema implinise trei saptamani si la noi in familie asta se sarbatoreste cu prima iesire din oras, pe-aproape, la palat. Cel putin cu Ana asa facusem si n-am fi vrut sa o privam pe bebe Ema de-o asemenea experienta.

Furtuna a inteles gravitatea situatiei. A dat drumul la un dus rece si scurt, in Bucuresti, cat sa stim ca e pe-aproape, dupa care si-a trimis norii, pentru cateva ore, in alta parte. Suficient cat sa ajungem la Mogosoaia, sa ne plimbam prin gradina, sa admiram lacul si palatul cu ochii mijiti de la soarele puternic, ba chiar sa si mancam bunatatile luate la pachet de la Pain Plaisir. Norii gri si vantul ne-au surprins pe o bancuta, la iarba verde, rontaind baghete cu aroma de trufe, croissante si pain au chocolat.

Am inghitit in graba ultimele imbucaturi. Bogdan a insfacat carutul intr-o mana, iar pe Ana a cocotat-o pe celalalt umar. Eu i-am tras wrapul Emei mai bine peste capusor. Cu pasi repezi am inaintat prin vant si-am reusit sa intram in masina inainte ca primul strop de ploaie sa ne strice freza. Cu stergatoarele pornite, ne-am uitat unul la altul si-am zambit. Na, c-am facut-o si pe asta – initierea Emei intr-ale calatoritului!

mogosoaia cu copiii-1mogosoaia cu copiii-3mogosoaia cu copiii-2mogosoaia cu copiii-5mogosoaia cu copiii-6mogosoaia cu copiii-8mogosoaia cu copiii-7 mogosoaia cu copiii-9mogosoaia cu copiii-11mogosoaia cu copiii-10mogosoaia cu copiii-13mogosoaia cu copiii-14mogosoaia cu copiii-15mogosoaia cu copiii-12