In fiecare vara o trimitem pe Ana, cu bunica, la munte. Avem, an de an, discutii interminabile apropos de unde ar fi mai bine sa mearga. Mama n-are carnet, asa ca trebuie sa ajunga la destinatie cu trenul sau microbuzul. Stand o saptamana, au nevoie de un loc cu activitati diverse pentru cei mici. Cum, necum, tot la Valea Prahovei ajungem si de fiecare data optam pentru acelasi oras: Sinaia. Dincolo de faptul ca mi se pare cea mai cocheta statiune din zona, e si foarte ofertanta la capitolul “tinut ocupati copilasii nazdravani” 🙂

Iata doar cateva idei de petrecere a timpului in familie, atunci cand sunteti in Sinaia si imprejurimi:

Road trip pe Transbucegi pana la Lacul Bolboci

Transbucegi e un drum superb care, din pacate, nu e dat oficial in circulatie. Asta nu inseamna ca nu e folosit, zilnic, de cei care vor sa ajunga la Cabana Bolboci si nu numai. Noi am mers cu putina teama uitandu-ne la portiunile cu alunecari de teren sau serpentinele fara parapet. Am incetinit mult pe portiunile fara asfalt si am sperat sa nu ne intalnim cu vreun bolovan ascutit. Insa privelistea de pe drum si panorama cu lacul au meritat cu varf si indesat micile neplaceri de pana acolo.

Unde mai pui ca la Cabana Bolboci, Ana s-a intalnit cu un vitel pe care l-a studiat indelung, iar pe marginea lacului era instalat un cort, ocazie cu care am putut sa-i explic ce-i grozavia aia.
transbucegi1transbucegi2cabana bolbocilacul bolboci1lacul bolboci

Activitati pentru toate gusturile in Sinaia

Nici n-as sti cu ce sa incep, asa ca o sa enumar, cu liniuta, fara o ordine anume, toate activitatile pe care le-am incercat pana acum si Anei i-au placut:

  • spatiile de joaca din Parcul Dimitrie Ghica (si cele publice, si cele private cu tobogane gomflabile si mini piscina)
  • plimbarile, agale, pe stradutele cu farmec din statiune
  • degustatul inghetatei de la Cafeneaua Parcului (daca nu ti-e foame, aici e perfect sa te odihnesti dupa o sesiune zdravana de joaca-n parc)
  • plimbarea cu trenuletul turistic
  • balaceala in piscina Hotelului Mara care are o parte acoperita si o parte in aer liber (piscina a incercat-o doar mama mea, insa anul asta cred ca o duce si pe Ana)
  • plimbarea cu telegondola sau telecabina pana la cota 1400 (despre care o sa va povestesc separata, putin mai jos)

Pentru copiii mai mari cred ca merge si o vizita la Peles si Manastirea Sinaia, iar pentru copiii de toate varstele s-ar putea sa fie interesant si Muzeul Trenuletelor (unde vrem sa o ducem si pe Ana luna asta).
sinaia cu copiii-10sinaia cu copiii-11sinaia cu copiii-12sinaia cu copiii-9ana inghetata sinaia-1

Un pranz child friendly la Restaurant KUIB

Cand vine vorba de mancat cu copiii in Sinaia, imi vin in minte doua locuri. KUIB e unul dintre ele. Are spatiu de joaca si in exterior, si in interior, scaune pentru copii si meniuri speciale pentru cei mici cu mancare buna. Anei i-a placut supa de pui cu taietei, si pestele era bun. Am scris mai multe despre KUIB in articolul cu restaurante child friendly de pe Valea Prahovei.
Restaurant KUIB

Cu telegondola, la cota 1400

Mama mi-a povestit anul trecut ca a fost cu Ana la Cota 1400. Au urcat cu telegondola si au coborat cu telecabina. Ana a fost foarte suparata cand a ajuns in telecabina, voia tot in telegondola. Asa ca anul asta ne-am gandit sa-i facem o surpriza – sa mergem din nou la cota 1400, de data asta cu telegondola dus-intors. Eu am rau de inaltime, asa ca m-au cam trecut fiorii in timpul calatoriei. I-am rugat pe Ana si Bogdan sa stea nemiscati, nu cumva sa se zguduie cabina si sa intru in panica, am admirat peisajul si-am reusit sa ajung la destinatie fara incidente 🙂

Sus ne-am satisfacut o curiozitate care ne macina din februarie: cum sunt micii la Sami?! Vestitii mici de care am citit pe forumurile de muntomani au fost ok, nimic care sa ne dea pe spate, dar buni de potolit foamea. Mult mai bune au fost fragutele si murele proaspat culese din padure.
telegondola sinaiatelegondola sinaia 1cota 1400 sinaiala sami cota 1400 1cota 1400 murre

O cina linistita la Restaurant Forest

Daca sunteti storsi de energie dupa o zi plina petrecuta in Sinaia, cei mici sunt si ei obositi si dau semne de iritare, iar toti sunteti flamanzi, puteti sa trageti la Restaurant Forest. De ce tocmai la Forest? Pentru ca au un spatiu de joaca in interior, cu supraveghetor, unde puteti lasa copiii si manca in liniste.

Nu stiu cum e la voi, dar la noi seara e cel mai greu de gestionat moment al zilei. Preferam sa mancam in camera cu fetele decat sa mergem la restaurant. Insa cand nu avem posibilitatea asta, un loc ca Forest e mana cereasca.
image (9)
restaurant forest-1restaurant forest-2

Informatii utile

  • Piscina de la Hotel Mara e deschisa de marti pana duminica, intre 9:00 si 22:00. Biletul de intrare pentru cei care nu sunt cazati in hotel e de 50RON/zi, copiii sub 6 ani au gratuitate, iar cei intre 6 si 15 ani platesc doar jumatate din costul biletului.
  • Telegondola functioneaza in fiecare zi, programul il gasiti aici, iar costul unui bilet e de 20 RON/un drum sau 34RON/dus-intors. Copiii sub 5 ani au gratuitate.