Trebuie sa recunosc ca atunci cand aud de vreun local din zona Dorobanti/Primaverii ii pun automat eticheta “de fite” si il evit. In ultima vreme, insa, parca s-au aliniat stelele sa-mi demonstreze ca lucrurile nu stau chiar asa. Mai intai am descoperit, din greseala, un restaurant cu specific italian foarte bun in Primaverii, iar saptamana asta am dat in Dorobanti peste Frudisiac – o cafenea care nu doar ca are cafea si mancare buna, dar e si child friendly!
impresii Frudisiac Bucuresti-2impresii Frudisiac Bucuresti-1
Daca mi-as fi aruncat un ochi de-afara, n-as fi banuit-o de child-friendliness. Are un design nordic, cu mult lemn natur, lampi suspendate sau prinse de pereti si rafturi cu bunatati (colorate) la vanzare. Pare genul acela de loc in care vii sa-ti savurezi ceaiul sau cafeaua in liniste, in timp ce-ti mai rezolvi din treburile online (dat mailuri, stat pe Facebook si altele asemenea). Norocul meu a fost sa ajung acolo cu fetele de la Stylish Mom care mi-au povestit ca au vazut multi parinti cu copii in Frudisiac cand au venit intr-o duminica dimineata. Am zarit si un scaun de bebe, iar inauntru nu se fumeaza. Perfect, mi-am facut o notita mentala: trebuie sa incercam un brunch in trei aici!

Astazi, dupa o consultatie la Policlinica Regina Maria din Floreasca, terminata in mai putin de 5 minute, ne-am vazut la dispozitie cu o jumatate de ora libera. Ce sa facem, ce sa facem? Ca trei pofticiosi fara pereche, ne-am adus aminte de Frudisiac si-am dat o fuga pana acolo.

Cum e cafeaua

Citisem c-ar avea cafea single-origin, adusa din Suedie la doar cateva zile dupa prajire. In teorie suna bine, insa dupa mai multe experiente nefericite prin cafenelele cu pretentii din Bucuresti eram sceptica. M-am invatat prost cu cafeaua de la Origo si Guido. 🙂 Mi-am luat un latte single shot, mica mea nelegiuire din timpul sarcinii si n-am avut ce sa-i reprosez. Dulce, aromata, decorata cu o inimioara in care Ana a insistat sa-si bage degetelul.

Cand am vazut ca si domnisoara pofteste la cafelele noastre, i-am intrebat pe cei de la bar daca n-au ceva si pentru copii (gen babyccino). N-aveau, dar au gasit repede o solutie: ne-au adus intr-o ceasca similara cu ale noastre spuma de lapte pe care Ana a savurat-o pana la ultima picatura.
cafea Frudisiac
cu copiii la Frudisiac BucurestiAna la Frudisiac Bucuresti

Cum e mancarea

La capitolul mancare am optat pentru supa zilei – de mazare, menta si alune – si un egg-vocado – o felie de paine neagra, acoperita cu pasta proaspata de avocado peste care era pus un ou posat presarat cu cristale de sare si putin piper.
mancare Frudisiac Bucurestiegg vocado Frudisiac Bucuresti
Noua ni s-au parut foarte usoare si echilibrate, numai bune pentru un brunch sau mic dejun. Ca sa-l citez pe Bogdan, “m-au uns pe suflet”. Nu va asteptati la gusturi puternice sau savorile de nedescris ale bucatariei frantuzesti. Cei de la Frudisiac nici nu promit asta, ci o mancare sanatoase, bine preparata. Si se tin de promisiune, din cate am gustat noi.
supa la Frudisiac Bucuresticu Ana la Frudisiac Bucuresti

Cat de child friendly e Frudisiac

Dupa cum ziceam, la Frudisiac:

  • nu se fumeaza
  • atmosfera e foarte relaxata
  • sunt pregatiti cu scaun pentru copii
  • cat am stat noi acolo am vazut doi copilasi in local
  • personalul e foarte prietenos cu cei mici, au vorbit cu Ana, i-au zambit si au gasit solutii la problemele noastre (vezi capitolul cafea)
  • au sucuri pregatite din fructe proaspete, chiar in fata ta
  • au mancare sanatoasa care ar putea fi pe gustul celor mici (Ana, la prima lingura de supa a zis bleahs si s-a intors la laptic, dar dupa ce m-a vazut mancand cu pofta a mai cerut o lingura. Fiind o combinatie necunoscuta pentru ea, a avut nevoie de timp sa se obisnuiasca cu gustul. Dupa aceea nici ca s-a mai oprit din mancat.)

impresii Frudisiac Bucuresti-5
impresii Frudisiac Bucuresti-10

In loc de concluzie

Azi ar fi trebuit sa o lasam pe Ana la cineva cat noi mergeam la doctor. N-am reusit sa ne tinem de program cu plecatul de-acasa si-am fost constransi sa o luam cu noi. Gandindu-ma retrospectiv, a fost cel mai bun lucru care ni se putea intampla. Nu doar ca a vazut ce se intampla cand zic ca merg la doctor sa verifice ce mai face bebe din burtica, dar am avut parte si de o iesire-n trei care ne-a umplut de energie. Ana a descoperit gusturi noi, a studiat oameni diversi veniti la masa sau la o cafea si a facut si putina echilibristica pe gardul de piatra din fata localului. Inca o data am simtit ce mult conteaza chiar si o jumatate de ora petrecuta-n trei, departe de laptop-uri si grijile de zi cu zi.