Intre Eforie Nord si Agigea, ascunsa dupa un pod, chiar pe malul marii, sta Pescaria lui Matei. E un restaurant cu atmosfera relaxata, mancare buna si proaspata si cu un coltisor de plaja pe care copiii se pot distra intre felurile de mancare.

Cand am ajuns noi, intr-o vineri de mai, pe la pranz, era plin de masini (majoritatea cu numar de Constanta, semn bun) parcate care te miri unde. Nu exista o parcare oficiala, dar avand in vedere ca te gasesti pe un drum uitat de lume, slab circulat, poti sa lasi masina langa un boschete de pe marginea soselei.

Daca esti norocos sau faci rezervare din timp, poti sa prinzi loc pe terasa cu vedere la mare. Noi, fiind spontani in alesul restaurantului, am venit fara rezervare si ne-am multumit cu o masa in interior, interior luminos, construit cu atentie la detalii.
Pescaria lui Matei Agigea-9
Am primit meniurile destul de repede, am dat comanda si felurile au inceput sa apara pe masa noastra in vreo 15, maxim 20 de minute. Avand in vedere ca restaurantul era plin si chelnerii alergau in toate partile incercand sa nu iroseasca nici o secunde mi s-a parut un timp bun de asteptare.

Ana s-a bucurat de timpul asta pentru a explora plaja. Si-a afundat piciorusele goale in nisip, a insfacat galeata cu grebla, forme si lopata si nici ca s-a mai dat dusa de langa mare. La apa s-a uitat cu jind, dar cand a descoperit cu varful degetelor ca e rece a plecat cu pasi grabiti din calea valurilor.
Pescaria lui Matei Agigea-1Pescaria lui Matei Agigea-2
Pescaria lui Matei Agigea-3
Pescaria lui Matei Agigea-10Pescaria lui Matei Agigea-11
Mancarea, delicioasa! Icrele mi-au invadat bolta palatina cu un gust discret imediat ce-am crantanit intre dinti painea prazita pe care erau intinse. Cum peste nu mananc, nu pot sa va spun mare lucru despre borsul de peste, scrumbiile mamei si pestii lui Bogdan, doar ca ei au fost foarte multumiti de ce au mancat. In schimb, midiile mele au fost piesa de rezistenta, nu doar pentru mine, dar si pentru bebe Ana. Ea, dupa ce a facut turul mesei si a gustat de la fiecare cate ceva a hotarat ca cel mai bine e sa se pozitioneze strategic la mama in brate. Si-a revendicat fiecare a doua scoica scoasa din carapace.
Pescaria lui Matei Agigea-5Pescaria lui Matei Agigea-4
Pescaria lui Matei Agigea-8Pescaria lui Matei Agigea-12
Pescaria lui Matei Agigea-7Pescaria lui Matei Agigea-15Pescaria lui Matei Agigea-14Pescaria lui Matei Agigea-13Pescaria lui Matei Agigea-16
Singurul fel care nu ne-a dat pe spate a fost portia de rapane. Fata de cele gustate la Dalboka, astea de la Matei parca erau cauciuc.

Chiar si asa, dupa vreo doua ore placute la Pescaria lui Matei am achitat nota de aproape 200 RON (pentru trei persoane care au mancat pana aproape de plesnire si-au mai si baut vin, apa, cafea) si-am plecat cu zambetul pe buze. Exista restaurante faine, cu servicii bune si pe litoralul nostru! Yuhuu!