Cu Raluca Ioana Dumitru, director general OVI Travel, mamica Anastasiei (opt ani) si a lui David (sase ani), as putea sa inlocuiesc salutul cu intrebarea “pe unde ai mai fost?”. O admir ca reuseste, in toata nebunia de la lucru, sa calatoreasca mult. A batut Europa cu copiii, iar acum doi ani a plecat cu ei in Singapore si Malaezia. Astazi, insa, am rugat-o sa ne povesteasca despre cele mai child friendly locuri pe care le-a intalnit in Romania.

Care este cel mai child friendly hotel (pensiune) din Romania in care ai stat pana acum?

Castelul de Vis din Aninoasa. Camerele sunt foarte spatioase, mobilierul rustic din lemn masiv, terasa bar de la ultimul etaj care pastreaza aceleasi elemente de décor precum si gradina cu locul de joaca pentru copii, piscina si tiroliana ne-au facut sa ne simtim foarte bine.

In ce statiune din Romania te-ai intoarce iar si iar cu toata familia?

Predeal – ne leaga multe amintiri frumoase de acest loc.

Pentru un city break romanesc cu copiii in ce oras ai merge?

Sibiu si imprejurimile: Gura Raului, Ocna Sibiului, Cisnadie, Paltinis.

Care e cel mai drag obiectiv turistic din Romania savurat si de cei mici?

Lui David i-a placut foarte tare Coloana Infinitului (ne-a spus ca seamana cu o constructie cu multe piese de Lego), iar Anastasiei i-a placut Parcul Tematic Ion Creanga din Humulesti unde a avut sansa sa se intalneasca cu personajele din Amintiri din Copilarie.

Poti sa ne recomanzi un restaurant/o cafenea child friendly in care-ti place sa mergi?

Chez Marie Garden si Cafeneaua La Trenulete.

Vacanta ta ideala pe meleaguri straine, cu toata familia, ar fi in…?

Singapore – pentru diversitatea de activitati pe care le poti face atat ca adult cat si ca “mic explorator”.

Sunt sigura ca si tu stii cel putin un loc child friendly de la noi din tara. Poate ti-a placut un hotel anume in vacanta cu copiii, poate o pensiune sau un restaurant cu spatiu de joaca. Hai sa promovam impreuna locurile care primesc cu bratele deschise familiile si ne fac mai usoara viata de parinti calatori! Intra pe Gala miniCalatorilor si propune cele mai bune locuri pentru miniCalatorii.