M-as aventura sa zic ca Chenanceau e castelul emblema pentru Valea Loarei. E imposibil sa-l uiti o data ce l-ai vazut in poze cum isi intinde arcadele peste raul Cher. Nu degeaba i se mai spune castelul pod. Si pe langa faptul ca e spectaculos prin amplasare, mai e si super-child-friendly.

Chenonceau_Valea_Loarei-1 Chenonceau_Valea_Loarei-2
Chenonceau_Valea_Loarei-4

Noi am ajuns acolo chiar de ziua Anei, cu norii amenintatori deasupra capului. Din fericire doar ne-au amenintat si-am putut sa ne bucuram atat de castel, cat si de gradini, spatiul de joaca si ferma destul de pustie, dar cu atat mai fermecatoare 🙂

Ce ne-a placut foarte, foarte mult la Chenonceau?

Senzatia pe care am trait-o privindu-l din coltul unei gradini. Statea de neclintit peste apa raului si sub stolul de pasari negre ce se rotea pe langa acoperis. Parea scena perfecta pentru un thriller de tinut minte toata viata.

Chenonceau_Valea_Loarei-6

Aranjamentele florale puse in valoare de lumini si umbre care dadeau o nota aparte fiecarei incaperi.

Chenonceau_Valea_Loarei-10 Chenonceau_Valea_Loarei-9 Chenonceau_Valea_Loarei-17

Turnul Marques, singura ramasita din vechea fortificatie. Interiorul nu se viziteaza, dar oricum e o aparitie fotogenica.

Chenonceau_Valea_Loarei-23 Chenonceau_Valea_Loarei-15

 

Casuta singuratica, desprinsa parca din povesti, care te intampina la intrarea intr-una din gradinile castelului.

Chenonceau_Valea_Loarei-7

Marea de bebelusi si copii adusi de familiile lor la castel. Ne-am simtit foarte in largul nostru chiar si atunci cand Ana si-a manifestat diverse nemultumiri cu voce tipatoare. Plus zona de picnic de langa parcare unde am mancat o gustarica inainte de a pleca.

Chenonceau_Valea_Loarei-25 Chenonceau_Valea_Loarei-26 Chenonceau_Valea_Loarei-18

Cum ajungi la Castelul Chenonceau?

Cel mai simplu, cu o masina inchiriata (coordonate GPS: 47.325523, 1.070516) pe care o puteti lasa in parcarea gratuita din fata castelului.
Daca inchirierea unei masini nu e o optiune pentru voi, puteti lua TGV-ul din Paris pana in Tours (Saint-Pierre-des-Corps), iar din Tours ajungeti in Chenanceaux in 25 de minute cu TER.

Cat costa vizita?

Biletul pentru adulti e 11 euro, copiii intre 7 si 18 ani si studentii platesc 8.5 euro, iar cei sub 7 ani au intrarea gratuita.

Cand se poate vizita?

In intervalul 9:30 – 17:00 il gasiti deschis in fiecare zi a anului. In functie de perioada in care mergeti, poate fi deschis si pana la opt seara. Ultima intrare se face cu jumatate de ora inainte de inchidere, iar programul defalcat pe luni si sarbatori il gasiti aici.

Cat de child friendly e?

Foarte, foarte child friendly. In bai exista mese de schimbat bebelusii, se pot inchiria carucioare, exista un spatiu de joaca pentru copii si vara am inteles ca e amenajata si o ferma cu magarusi. Noi, in octombrie, am gasit doar spatiul de joaca si gradina cu legume, insa a fost mai mult decat suficient pentru jumatate de ora de dezmorteala si amuzament.