Imediat dupa ce am anuntat ca mergem in Bali, am primit multe mesaje si mailuri in care ne intrebati daca o luam si pe Ana cu noi. Atunci nu era contextul potrivit. Luna de miere, fie ea si aniversara, dupa cinci ani, e luna de miere si am vrut sa o petrecem in doi. Insa ne gandim din ce in ce mai serios sa incercam marea zborurilor intercontinentale cu degetul, in formula de trei.

Inca nu ne-am hotarat care va fi destinatia, insa ne-am bucurat sa aflam de o clasa intermediara – Premium Economy – pe care urmeaza sa o introduca Lufthansa, din decembrie, pe zborurile long-haul (mai lungi de sase ore). E vorba de o clasa cu mai multe facilitati decat Economy, dar mult mai accesibila ca pret ca Business Class-ul.

Ca persoana responsabila cu organizarea calatoriilor in familie, mi-au atras atentia in special facilitatile legate de:

  • spatiul suplimentar – un seat pitch cu 18 centimetri mai generos decat la Economy, scaune cu pana la 3 centimetri mai late si spatare care se inclina mai mult
  • entertainment – un ecran de 11 sau 12 inchi pe care poti naviga prin sistemul lor cu filme pentru noi si jocuri pentru cei mici
  • priza – pe zborurile europene ii mai descarcam Anei pe telefonul lui Bogdan diverse aplicatii educative si distractive. Insa bateria tine vreo 2-3 ore. In cazul unui zbor de 6+ ore, mi se pare foarte important sa ai o priza la care sa-ti incarci dispozitivul mobil. La Premium Economy, fiecare scaun are priza lui.
  • bagaje – in loc de un bagaj de cala, de 23 de kilograme, poti lua doua, gratuit. Noi suntem adeptii unui stil de a calatori cu cat mai putine bagaje, insa daca mergem pe alt continent cu Ana, probabil ca o sa vrem sa stam de la 10 zile in sus, asa ca si bagajele cresc in volum.

Mai multe detalii puteti afla de pe pagina dedicata clasei Premium Economy. Si daca tot vorbeam de doua bagaje in loc de unul, avem pentru voi un set de doua valize Lufthansa numai bune pentru calatoriile in familie.
Screen Shot 2014-11-17 at 18.05.02

Cum le puteti castiga?

In doi pasi simpli:
1. Intrati aici si descoperiti toate avantajele clasei Premium Economy.
2. Raspundeti la o intrebare legata de ce ati citit, prin intermediul formularului de mai jos.

Aveti timp pana pe 30 noiembrie, iar castigatorul va fi ales prin tragere la sorti si anuntat pana pe 7 decembrie.

Mult succes!

LATER UPDATE Va multumesc tuturor celor care ati raspuns provocarii lansate impreuna cu Lufthansa. Random.org m-a ajutat sa aleg un castigator dintre cei 523 de concurenti. Este vorba despre pozitia 104 la care am gasit-o pe Georgiana Gherman. Felicitari!