De cand ne-am casatorit, avem o traditie. In fiecare an, la sfarsit de septembrie, plecam intr-o noua luna de miere. Indiferent cat de ocupati suntem, indiferent de cum stam cu banii sau cat de insarcinata sunt (da, am “evadat” la inceputul lunii a noua) plecam cateva zile, doar noi doi, se ne incarcam bateriile si sa ne acordam timp in cuplu.

Luna oficiala de miere ne-am petrecut-o in Tenerife, explorand insula pe patru roti. Au urmat luni de miere in Bucovina, pe coasta Amalfitana, in Dobrogea (cu Ana in burtica), iar anul trecut am savurat Provence-ul. Anul asta, prin martie, am prins o super oferta de la KLM, spre Bali. Nu era pe lista noastra cu destinatii musai de vizitat, insa sarbatorim cinci ani de la DA-ul oficial si ni s-a parut un loc potrivit pentru aniversare.

Ne-am facut atunci planul in minte: inchiriem o casuta de la localnici, invatam sa facem surf, ne plimbam mult, facem baie, vizitam temple, jungle si vulcani. Numai bine, o vacanta autentica si activa, cu un pic de romantism inspirat de loc!

Singurul aspect pe care nu l-am luat in calcul a fost ca s-ar putea sa nu fim doi, ci doi si jumatate. Sau, mai bine spus, doi si o burtica. Cand sa rezervam casuta de pe airbnb.com, am descoperit ca sunt insarcinata.

O sa radeti, dar primul meu gand a fost: pe bune, chiar n-o sa mai pot bea cocktailuri in Bali?  Damn! Dupa care am inceput sa ne facem griji ca viata noastra de calatori s-a terminat, cine mai calatoreste cu doi copii?! Ah, si lipsa somnului, si rivalitatile intre frati. Un carusel emotional care inca n-a luat sfarsit, multe intrebari fara raspuns clar, prea multe variabile. Asa ca am hotarat sa abordam situatia pas cu pas si sa ne ocupam de ce putem rezolva pe termen scurt.  Mai exact, aniversarea in Bali care trebuia adaptata la noile conditii.

Ce-am schimbat?

  • in loc de casuta inchiriata de la localnici, am optat pentru resorturi de 4 si 5 stele. Nestiind cum e cu curatenia si lighioanele pe-acolo, am preferat sa renuntam la ideea de cazare autentica si sa alegem cazare sigura si curata, care vine la pachet si cu mancare europeana, la nevoie (condimentele locale si greturile nu stiu daca fac casa buna, vom vedea)
  • n-o sa mai luam lectii de surf, dar la snorkeling tot ne bagam 🙂
  • o sa avem mai multa grija la ce mancam si de unde. Ne place sa experimentam, ne place sa mancam din piete sau de la tarabele stradale, insa cu bebe doi la purtator parca n-as risca o toxiinfectie alimentara sau alte bucurii cu stomacul. E o schimbare mare de mediu si bacterii, asa ca ma astept la ceva probleme cu stomacul, dar incerc sa nu provoc inutil sortii.

In rest, planul ramane acelasi: temple, jungla, vulcan, baie, plimbat, asistat la dansuri si ritualuri, poate chiar lectii de gatit si musai multa voie buna. Ne dorim foarte mult:

  • sa vedem spectacolul de seara cu dans Kecak de la templul Pura Luhur
  • sa ne plimbam agale prin satucul pescaresc Benoa si sa luam pranzul la Bumbu Bali
  • sa vizitam gradina cu orhidee din Sanur
  • sa ajungem la templele Pura Tanah Lot si Pura Taman Ayun
  • sa incercam un spa din Ubud
  • sa participam la sedinte de yoga pe plaja
  • sa ne plimbam cu bicicleta printre plantatiile de orez din jurul Ubud
  • si lista poate continua.

Plecam saptamana viitoare si abia asteptam sa va povestim cum am facut fata zborului de peste 20 de ore (Bucuresti – Amsterdam-Singapore-Denpasar) si cum s-a acomodat burtica la cele 30 de grade din Bali, la apa turcoaz si aromele locale.