Pentru mine Saschiz are gust de dulceata de lapte, interpretarea saseasca a sud americanului dulce de leche. Acolo am luat prima inghititura din minunatia asta, sub privirea calda a doamnei de la biroul de informare turistica. Se intampla acum vreo patru ani, cand faceam un tur al bisericilor fortificate din Transilvania. Pe-atunci biserica din Saschiz, aflata in Patrimoniul UNESCO, era inchisa publicului. Luna trecuta, cand am ajuns din nou in satucul cu case colorate si obloane de lemn, am putut sa o vizitam.

Ba chiar am ajuns si pe dealul cu cetatea taraneasca, aflata in ruina. De la biroul de informare turistica ne-au explicat pe ce drum de tara sa o luam ca sa ajungem la cetate, iar sus ne-am dat seama ca mai mult decat pentru cetate merita mers acolo pentru panorama faina cu casele din Saschiz si turnul bisericii.
bebe la Saschiz-4
bebe la Saschiz-1
bebe la Saschiz-5bebe la Saschiz-3
bebe la Saschiz-8bebe la Saschiz-11
bebe la Saschiz-12bebe la Saschiz-14
bebe la Saschiz-13
bebe la Saschiz-17bebe la Saschiz-18
bebe la Saschiz-19bebe la Saschiz-7bebe la Saschiz-21bebe la Saschiz-23bebe la Saschiz-24bebe la Saschiz-22

Cum ajungi la Saschiz

Cel mai simplu, cu masina. Din Bucuresti se fac in jur de 4 ore (280 de kilometri). Ca idee, Saschiz e foarte aproape de Sighisoara (20 kilometri parcursi in jumatate de ora). Daca nu aveti masina puteti ajunge acolo cu maxi taxi-urile care circula fie pe ruta Targu Mures-Bucuresti, fie pe Bistrita Nasaud – Brasov.

Cand se poate vizita biserica fortificata

Marti e inchisa publicului. In rest, se poate vizita intre 10:00 si 18:00.

Cat costa

Biletul de intrare pentru adulti e 4RON, iar pentru copii 2RON.