A trecut suficient timp cât să uităm ce ne-am promis după experiența Sibiu. Și să ni se facă iarăși dor de ducă. De data asta cu destinația Bran. Mai exact Vila Bran, singurul loc super-child-friendly pe care-l știu în România.

Atât de child friendly încât atunci când mai dădeam o fugă la Vila Bran pentru un prânz sau un desert ne simțeam stingheri printre atâtea familii cu copii. Dar continuam să venim pentru că au hamace în care să te relaxezi după masă. Iar hamacele sunt slăbiciunea mea.

Vila Bran

Lăsând hamacele la o parte, e tare plăcut să fii printre atâtea mămici care știu ce-nseamnă să ai un bebe de câteva luni. Și dacă mai plânge în restaurant sau trebuie să te foiești pe-acolo cu el în brațe îți zâmbesc îngăduitor.

Cu ocazia asta am mâncat de două ori la restaurant, cu Ana. Premieră absolută 🙂 În București n-aș fi avut curajul să merg cu ea, presupunând că aș fi găsit un loc în care nu se fumează.

Prima dată a fost sâmbătă seară, când am ajuns. Moțăia și ca să n-o deranjăm am luat-o în landou. Am găsit o masă cu cinci scaune, am pus landoul pe două și am mâncat liniștiți primul fel. După ce ne-au adus felul doi, maimuțica s-a trezit. În restaurant era ceva zgomot de fundal, că doar știți cum sunt copiii de 2-5 ani 🙂 Și aproape că n-am auzit-o plângând :)) Cum nu părea să se liniștească, nemulțumită fiind că noi mâncam și ea nu, am cerut repede nota și-am fugit în cameră să-l hrănim pe flămânzilă.

Vila Bran

A două zi dimineață n-am mai avut parte de bebe care moțăie. Abia ce se trezise după un somn de vreo 8 ore și mâncase. Așa că am schimbat strategia. Am luat landoul gol, în caz că se liniștește, iar pe ea am luat-o în Manduca. Și-n Manduca a rămas până la plecare. Cu ocazia asta am învățat să beau cafeaua din mers, cu bebe-n brațe și să mănânc fondoue peste căpșorul ei. Iar când dădea semne că nici Manduca nu mai e suficientă pentru a-și păstra buna dispoziție dădeam o fugă pe-afară. Ne mai plimbam puțin, ne mai conversam, după care ne întorceam la micul dejun.

Pe lângă hamace și restaurant plin cu copii, mai sunt câteva lucruri care-mi plac la Vila Bran:
* în jurul restaurantului ai mult spațiu în care să te plimbi. Și nu orice fel de spațiu, ci unul cu super-priveliști 🙂

Vila Bran

* de panorame similare te poți bucura și din restaurant

Vila Bran

* la baie au măsuță de schimbat scutecele!!

* în timpul zilei au tot felul de activități pentru copii. Lași odrasla cu entertainerul, bei o cafea, mănânci o prăjitură, te plimbi cu domnul prin complex, te relaxezi. Iar peste o oră, două reapare și cel mic. Noi n-avem cum să beneficiem încă de facilitatea asta, dar așteptăm cu nerăbdare să facă doi trei anișor.

* apartamentele au șemineu electric, poanguri și Nat Geo HD 🙂 Am petrecut o seară foarte relaxantă bâțâindu-ne pe poanguri în timp ce ne uitam la o emisiune Nat Geo și mai trăgeam cu ochiul, din când în când, la cum ningea afară cu fulgi mari.

Însă – un mare însă – nu mi-a plăcut deloc că n-am avut net în cameră. Și nici la capitolul semnal Vodafone nu prea stau bine. 

Una peste alta, ne-a plăcut, ne-am simțit bine, bebe a luat aer și a simțit primii fulgi de zăpadă pe năsuc. Dacă ar fi să recomand locul acesta, l-aș recomanda, clar, familiilor cu copii. Și în special părinților care n-au mai călătorit până acum cu bebelușul/copilul. E un început sigur, nu prea ai cu ce să dai greș. Orice s-ar întâmpla poți să te refugiezi în cameră și să rezolvi problema. Ai pe unde să te plimbi, în cadrul complexului. N-ai cum să rămâi nemâncat. În cel mai rău caz se duce unul dintre părinți la restaurant și aduce mâncarea în cameră.

Iar dacă deja ai experiență cu bebele/copilul la drum, Vila Bran e un cartier general perfect. De aici poți să mergi la:

Castelul Bran
Castelul Bran

Cetatea Râșnov
Cetatea Rasnov

Brașov
Peștera Dâmbovicioara

Voi mai știți alte locuri child-friendly prin țară? Sau locuri care nu au atâtea facilități pentru copii, dar cu toate astea v-ați simțit bine cu familia acolo?

  • Spatiu de joaca
  • Scaune de copii in restaurant
  • Izolare fonica
  • Gradina generoasa
  • Meniu copii
  • Personal prietenos cu cei mici
  • Piscina
  • Patut bebe

Aceste impresii sunt scrise ca urmare a vizitei noastre la Club Vila Bran pe banii nostri, ca simpli parinti calatori, nu bloggeri. Toate review-urile din categoria Hoteluri child friendly respecta aceasta regula.