Ma intreaba lumea des care sunt ingredientele unei vacante reusite in trei. Nu cred in retete. Stiu doar ca sunt doua aspecte care pot imbunatati considerabil experienta unei deplasari in formula completa: sa poti sa te adaptezi din mers la situatii neprevazute si sa intelegi ce vrea sa spuna, de fapt, cel mic.

Asta cu ce spune vs ce vrea sa spuna de fapt mi se pare o arta pe care o poti slefui cu rabdare si informatii obtinute din cat mai multe parti, adaptate la propriul stil de parenting. Pentru mine Aletha Solter, Maria Montessori si Jacques Salome au fost niste revelatii care m-au ajutat inclusiv in calatorii. Pentru ca sunt sigura ca mai exista si alte astfel de revelatii, continui sa citesc si sa merg la seminarii de parenting.

Miercurea viitoare, pe 25 iunie, ma gasiti la seminarul gratuit “Alege fericirea copilului tau“, organizat de Copii minunati impreuna cu PRevents si sustinut de Oana Popa. Vor fi abordate teme ca:

  • Ce fel de părinte eşti din punct de vedere emoţional;
  • Ce este în spatele comportamentelor nedorite;
  • La ce să fii atent şi ce să asculţi când vorbeşte copilul;
  • Cum faci să îi stabileşti reguli şi limite, oferindu-i în acelaşi timp libertate, respect şi iubire;
  • Cum să faci faţă lumii extremelor în care trăiesc copiii de la o anumită vârstă;
  • Ce limbaj să foloseşti ca părinte ca să-l ajuţi pe copil să-şi formeze o imagine de sine sănătoasă;
  • Ce să faci când recunoşti la copilul tău manifestări ale unor emoţii negative.

Inca nu sunt hotarata daca sa merg la sesiunea de dimineata (11:30 – 14:30) sau la cea de seara (18:30 – 21:30). Daca mai sunt pe-aici parinti interesati de seminarul asta, dati-mi de veste in comentarii. Poate ne organizam sa mergem toti la aceeasi sesiunea.