In prima zi pe Valea Loarei am infruntat burnita si norii negri pentru a vizita Castelul Usse. Nu e printre cele super cunoscute si nu e nici cel mai cel la vreun capitol anume. Insa se spune ca ar fi castelul pe care Charles Perrault l-a avut in minte cand a scris “Frumoasa din padurea adormita”.

Castelul Usse Castelul Usse

Astazi exista un traseul tematic – “La Belle au Bois Dormant” – care te poarta prin tuneluri inguste, scari in spirala si camere din turn aratandu-ti principalele scene din poveste. Cred ca e simpatic pentru copilasii mai mari, familiarizati cu actiunea.

bebe_la_castelul_Usse-17 bebe_la_castelul_Usse-16 bebe_la_castelul_Usse-25 bebe_la_castelul_Usse-24 bebe_la_castelul_Usse-20

Ana a fost mai atrasa de camerele castelului care pastreaza mobila originala si de manechinele cu rochii infoiate si bonete pe cap.

bebe_la_castelul_Usse-7 bebe_la_castelul_Usse-6

Mai multe informatii gasiti pe site-ul oficial al castelului, si-acum las pozele sa vorbeasca de la sine.

bebe_la_castelul_Usse-4 bebe_la_castelul_Usse-5 bebe_la_castelul_Usse-11 bebe_la_castelul_Usse-14

bebe_la_castelul_Usse-9

Cum ajungi la Castelul Usse?

Castelul Usse se afla la 45 de kilometri de Tours unde e si cea mai apropiata statie de tren. Cel mai simplu e sa ajungi cu o masina inchiriata sau sa mergi intr-un tur organizat care include si castelul acesta.

Cat costa vizita?

14 euro pentru adulti, 4 euro pentru copiii intre 8 si 16 ani, gratuit pentru copiii sub 8 ani.

Cand se poate vizita?

De la jumatatea lui februarie pana la jumatatea lui noiembrie, in intervalul 10 – 18. Din aprilie pana in septembrie programul se prelungeste pana la ora 19.  Casa de bilete se inchide cu o ora inainte de terminarea programului de vizitare.

Cat de child friendly e?

E ok pentru copiii peste 3 ani, cu bebelusii e mai complicat sa te plimbi pe-acolo. In special pe traseul “Frumoasa din padurea adormita” care e ingust si cu praguri destul de joase. N-are nici spatiu de joaca, nici ferma cu animale, iar gradinile castelului sunt mici.