Am vrut sa facem ceva deosebit de ziua Anei. Planul initial era sa o ducem intr-un miniTur al Romaniei pe la conace restaurate si transformate in hoteluri. Sa mergem in cautare de traditii romanesti, peisaje tomnatice si mancare buna, buna, buna. Insa vremea la final de octombrie e asa imprevizibila, iar turul necesita rezervari facute cu saptamani bune inainte, asa ca l-am amanat pentru la primavara.

Cum calatorului ii sade bine cu drumul, ne-am tot gandit si razgandit unde sa mergem. Un sud de Spania cu temperaturi ridicate suna promitator. Nici sudul Italiei sau al Portugaliei nu erau de ignorat, insa pana la urma am profitat de oferta Air France (129 de euro dus – intors pana la Paris) si am poposit pe Valea Loarei. Dupa ce bebe calator a vazut din burtica palatul de la Caserta, aniversarea de sapte luni a prins-o intr-un castel portughez, iar primul obiectiv turistic care i-a atras atentia a fost un palat, sa-si sarbatoreasca ziua printre cele 70 de castele franceze parea o continuare fireasca.

E drept ca vremea n-a tinut cu noi, insa am infruntat ploaia vitejeste si-am pus in sacul cu amintiri tot felul de momente faine. Acum ne recuperam dupa raceala care nu ne-a dat pace, insa pana sa apucam sa povestim in detaliu fiecare vizita am zis sa va aratam cateva poze din vacanta noastra aniversara.

Usse

usse_ana_valea_loarei-1 usse_valea_loarei-1

Chenonceau

chenanceau_valea_loarei-1 chenanceau_valea_loarei-2

Chambord

chambord_ana_valea_loarei-2 chambord_valea_loarei-2

Saumur

Saumur_Ana_valea_loarei-2 Saumur_valea_loarei-2

Pagode de Chanteloup

Pagoda_Ana_valea_loarei-2
Pagoda_valea_loarei-2

Azzay-le-Rideau

Azzay_valea_loarei-1 Azzay_valea_loarei-2

Chaumont

Chaumont_Ana_valea_loarei-1 Chaumont_valea_loarei-1

Voi ati fost pe Valea Loarei? Ce castel v-a placut cel mai mult?