De mai bine de doi ani tot zicem că mergem să vedem şi noi ce-i cu all inclusive-ul. La bulgari, că-i cel mai aproape şi-am auzit de bine spre foarte bine de la cunoscuţi. Dar ba ne trezeam prea târziu să facem rezervare, ba ni se părea mai interesant să plecăm în ştiu eu ce roadtrip şi aşa treceau lunile estivale şi all inclusive ioc.

Anul asta s-au aliniat stelele (de fapt a preluat mama frâiele rezervărilor)  şi prin martie eram fericiţii posesori de vouchere pentru un weekend prelungit la Duni, Bulgaria. Mai exact la Marina Royal Palace, unul dintre hotelurile de cinci stele din cadrul complexului şi singurul deschis la început de mai.

Pe-atunci nu aveam de unde să bănuim că plecarea la Duni o să vină după câteva zile crunte, cu mult prea puţin somn şi foarte mult ua-ua-ua-nu-e-bine-nu-e-bine. Ne gândeam cu groază că şi acolo Ana o să se trezească în miezul nopţii pentru o rundă de mă-dor-gingiile-de-nu-mai-pot, noi o să fim zombie, iar vecinii noştri o să ne iubească la nebunie 🙂 Dar na, aveam rezervarea făcută, banii erau daţi în avans aşa că ne-am urcat în maşină şi-am sperat la ce-i mai bine.

Şi weekendul nostru prelungit a început cu un drum lung, dar extrem de plăcut şi liniştit. Cine-ar fi crezut că remediul cel mai bun contra dinţişorilor care fac ravagii e un roadtrip!?!

1_Ana_in_masina
Hmmm, încotro?

2_pauza_cu_buni
Pauză de mirosit măceşii.

3_spre_duni1
Ne paşte un mic duş primăvăratic.

4_Ana
Dar ne păstrăm buna dispoziţie şi sperăm la vreme bună.

5_spre_duni
Care nu se lasă mult aşteptată.

6_Burgas
Curând se zăreşte Burgas în zare.

7_Duni
Şi-am ajuuuuuns 😀

9_Duni_balcony_view
Iar de pe balconul imens avem o super privelişte.

8_Duni_piscina

Informaţii utile despre Duni, Bulgaria

Unde e Duni?

Duni este un complex hotelier situat în apropierea oraşului Sozopol. De la Ruse ţineţi drumul spre Burgas, de la Burgas mergeţi spre Sozopol, iar în apropiere de Sozopol, înainte să întraţi în oraş, fiţi cu ochii în patru după indicatoarele către Duni (Dyuni).

Cât faci până la Duni?

Din Bucuresti, fără să prindem cine ştie ce aglomeraţie la ieşirea din oraş şi în vamă (de la Giurgiu), am făcut cam şase ore şi un pic. Atâta timp cât nu prindeţi schimbul de vameşi, vreun accident pe drum sau nu vă rătăciţi, n-ar trebui să faceţi cu mult mai mult.

Cât costă drumul până acolo?

Pe lângă benzină/motorină, aveţi nevoie de vignetă pe o săptămână (sau mai mult, în funcţie de cât staţi – o săptămână e minimul) pentru Bulgaria – 5 euro – şi, de asemenea, o să mai plătiţi şi o taxă de pod. Când treceţi din România în Bulgaria podul de la Giurgiu e 26.3RON/6 euro, iar când vă întoarceţi e 4 leva/2 euro.

Cât costă o vacanţă acolo?

Depinde de perioadă şi de cum îţi faci rezervarea. În principiu, Duni e un complex la care şansele de overbooking în sezon sunt foarte mari şi (o parte din) agenţiile de la noi se cam feresc să vândă pachete acolo. Însă pentru luna mai am reuşit să rezervăm trei nopţi la sfârşit de săptămână prin TUI. Şi-am dat mult mai puţin decât am fi dat rezervând prin booking.com. Mai exact, a revenit cam 500RON de persoană.