Cand ne-a recomandat Raluca o casa de-a-ndoaselea inย Tirol trebuie sa recunosc ca m-am entuziasmat maxim. Dupa, am vazut pozele pe net cu Hausstehtkopf si mi-am propus ca oricum ar fi programul nostru din cele patru zile petrecute in Austria, la sfarsit de august, sa ne facem musai drum pe-acolo. Asa am ajuns in Terfens, localitatea care gazduieste casuta asta colorata si speciala, iar pe langa ea am mai gasit o surpriza faina pentru copii.

Hausstehtkopf – casa cu susul in jos

Sa o luam cu inceputul. M-am uitat la o gramada de imagini cu ea, dar parca nimic nu m-a pregatit pentru intalnirea fata in fata. A fost asa o priveliste ciudata, un mix neasteptat – o casuta vesela, ca din povesti, smulsa din tatani, cu crapaturi si fundatia la vedere.

Fetele au luat-o ca atare, din reactia lor nu mi-au dat impresia ca li s-ar parea ceva ciudat. Era cu susul in jos si cu asta basta, hai sa intram mai repede! ๐Ÿ™‚

Zis si facut. Pe mine si Bogdan ne-a luat in cinci minute cu ameteala si greata. Lor le-a fost doar putin dificil sa se impace cu usoara inclinare a podelei. Insa la toti patru entuziasmul de a descoperi lumea asta cu susul in jos a fost mai mare decat orice inconvenient si ne-am distrat de minune in fiecare camera. Ana a fost super incantata de incaperea roz cu o gramada de jucarii, Ema a cercetat atent fiecare cutie de vopsea din alta camera, iar apoi am gravitat putin pe deasupra unor farfurii, insa n-au prezentat interes fiind goale.

Una peste alta a fost o experienta inedita pe care v-o recomandam calduros, indiferent de varsta copilasilor si-n combinatia cu casa vecina (vedeti mai jos) poate sa fie o excursie faina de jumatate de zi in zona Tirol.
austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-9austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-10
austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-1
austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-2austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-3
austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-8
austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-11austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-17
austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-16austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-15austria-cu-copii-hausstehtkopf-terfens-14

Dschungelhaus – intalnirea cu papagalii pofticiosi

Pe site-ul casei cu susul in jos am vazut ca exista niste bilete combi cu un alt loc cu nume imposibil de pronuntat – Dschungelhaus ๐Ÿ™‚ Casa cu papagali si fluturi i-am zis noi. Abia ce vizitasem expozitia de fluturi tropicali vii de la Antipa, Ana fusese incantata si-am zis ca daca tot suntem in Terfens, sa mergem trei minute pe jos si pana la atractia asta.

Fluturii nu ne-au dat pe spate, insa experienta cu papagalii a fost memorabila. Am cumparat de la intrare doua capacele cu mancare pentru papagali si incet, incet fetele au prins curaj sa-i hraneasca. Le intindeai capacelul, cei care voiau ciuguleau si daca erau mai prietenosi sau mai lacomi sareau pe mana ta sa poata sa infulece mai repede si mai bine. Ana s-a speriat prima data cand un inaripat a aterizat pe bratul ei, pe altul s-a suparat cand a ciupit-o de degetel crezand ca-i mancare, insa la final ne-a comunicat ca a fost “fan-ta-tic!”.
austria-cu-copii-papagali-terfens-5austria-cu-copii-papagali-terfens-1
austria-cu-copii-papagali-terfens-3
austria-cu-copii-papagali-terfens-4austria-cu-copii-papagali-terfens-2

Informatii utile

  • Hausstehtkopf si Dschungelhaus se pot vizita tot timpul anului intre 9:00 si 19:00 in iulie si august sau dupa un program mai scurt in restul lunilor. Gasiti aici programul complet.
  • Biletul de intrare pentru fiecare dintre ele e 7.5 euro pentru adulti si 6.5 euro pentru copii intre 5 si 16 ani. Copiii pana in patru ani intra gratuit.
  • Daca vreti sa le vizitati pe amandoua e mai ieftin sa luati un bilet combi. Cu 12 euro de adult sau 10 euro de copil aveti acces in ambele locuri.
  • E bine sa aveti cash caci nu se poate plati cu cardul. Exista POS, insa nu prea e semnal, asa ca puteti avea dificultati daca nu aveti bani la voi.

In loc de concluzie

La vreo 15 minute de mers cu masina de casele astea doua e si Muzeul Swarovski Kristallwelten despre care am inteles ca-i atractiv pentru cei mici. Noi am avut de ales intre casa cu susul in jos si Swarovski din cauza timpului limitat, insa atunci cand o sa revenim in zona o sa dam o fuga si pe-acolo, si prin Innsbruck. Daca mai aveti si alte recomandari folositi cu incredere comentariile. August 2017 cred ca tot in Austria ne prinde.

PS Despre weekendul nostru prelungit in Austria am povestit mai multe in filmuletul de mai jos si-n articolul asta. Zic sa aruncati un ochi.