Pe cand ma plimbam cu bebe Ana prin Sicilia, am gasit cinci motive sa o luam in continuare in calatorii. Au trecut mai bine de opt luni de-atunci si mi-am dat seama ca lista nu s-a dublat, s-a facut de patru ori mai lunga 🙂

In prag de sarbatoare – un an de viata-n trei – vreau sa-ti impartasesc micile noastre argumente pentru care continuam sa cutreieram lumea impreuna cu Ana, chiar si atunci cand simtim ca nu mai putem, e prea obositor, ne pune anumite limite sau ne incetineste. Ce conteaza, avand in vedere ca:

1. Cel mai frumos mod de a-ti incepe ziua e cu bebe zambind larg si chiuind vesel ca ai facut, in sfarsit, ochi.

2. Nu ratezi niciun moment important din viata lui, nu lipsesti de la nicio premiera.

3. Cand isi pune capul, obosit, pe umarul tau si te ia cu manutele de gat parca prinzi aripi. Infuzie garantata de fericire in deplasare.

4. Ai prioritate la controalele de securitate din aeroport, iar vamesii aproape ca-ti zambesc. Aproape, pentru ca n-au ochi decat pentru bebe zambilici.

5. Intri printre primii in avion fara sa platesti taxa de imbarcare cu prioritate.

6. Nu multi bebelusi se pot lauda ca prima lingura de supa primita direct din bolul mamei s-a intamplat in deplasare si-a avut o dulce aroma portugheza. Ghici cine o sa aiba povesti speciale de depanat cand o fi mare?

7. Oricat de aglomerate ar fi mijloacele de transport, mai mult ca sigur c-o sa ajungi sa stai jos cu bebe-n poala.

8. Devii mai simpatic strainilor prin asociere cu bebele tau bucalat si vesel.

9. Ajungi sa-ti cunosti mai bine limitele si descoperi noi metode de a le fenta.

10. Costurile de transport si cazare pentru bebe sunt aproape inexistente. In nicio alta perioada din viata n-o sa poata calatori la fel de ieftin. De ce sa nu profiti de asta?

11. Bebe invata lucruri noi intr-un ritm mult mai accelerat.

12. Povestile tale cu “pe cand aveai tu doar cateva luni….” vor fi mult mai sexy decat ale 99,99% dintre ceilalti parinti mandri de odraslele lor.

13. Curiozitatea de bebe mic si umblator e molipsitoare.

14. Pozele de vacanta in care apare si bebe devin hit, dupa hit, dupa hit. Big like pe Facebook 🙂

15. Dupa ce supravietuiesti alaturi de partenerul tau la fel de obosit ca tine crizelor de suparare in public ale lui beb cel mic, nici n-o sa mai sesizezi micile voastre neintelegeri din viata de zi cu zi.

16. Si, oricum, fiecare calatorie cu bebe intareste relatiile in cuplu.

17. Orice loc intampinat de bebe cu urale (chiote, zambete, brate agitate-n aer) e o victorie pentru care te vei felicita multa vreme.

18. Chiar daca-ti vine greu sa crezi, dintre voi doi el este profesorul cel mai iscusit intr-ale traitului unei calatorii in prezent, intens, cu toata fiinta. Poate se prinde si de tine ceva 🙂

Tu de ce calatoresti cu bebe?