Fiecare dintre noi are anumite preferinte atunci cand vine vorba de hotelul in care-si va petrece vacanta sau weekendul. Eu sunt fana a vilelor mici si deosebite. Daca exista si un super restaurant in incinta care-ti serveste mancarea si in camera, cu atat mai bine.

Insa, dincolo de aceste preferinte, sunt cateva lucruri esentiale de care tin cont atunci cand aleg un hotel pentru vacantele in trei:

  1. are aer conditionat/calorifere functionale si e bine izolat termic
  2. nu are comentarii negative legate de curatenie
  3. are camere izolate fonic sau, daca nu, macar e un loc pentru familii, unde reprizele de plans in miezul noptii sunt intelese
  4. are spatiu de joaca pentru cei mici sau un parc in apropiere
  5. nu are mobilier pretentios, usor de deteriorat
  6. are lift in cazul in care sunt mai mult de doua etaje

Avand aceste criterii in minte, sunt cateva site-uri pe care incep vanatoarea de super locuri de cazare pentru vacantele cu bebe Ana. Foarte mult timp am folosit booking.com. Si acum imi mai scapa, din cand in cand, o rezervare pe-acolo, dar baza s-a mutat pe acestea:

1. airbnb.com
Inchiriezi camere, apartamente, case direct de la localnici. Preturile sunt comparabile cu o camera la hotel, uneori poti sa gasesti si tarife mult mai avantajoase, dar nu de-asta incep intotdeauna cautarea pe airbnb. In perioada asta simt nevoia de cat mai multa intimitate pentru calatoriile in trei. Si am, clar, nevoie de mai mult spatiu decat imi poate oferi o camera de hotel.

Asa ca ma uit dupa casute cu gradina sau apartamente cu doua camere unde Ana sa aiba loc de desfasurare si cand sta in casa. Pe Valea Loarei, de exemplu, am gasit locsorul asta superb la 65 de euro pe noapte. In Provence am stat la o ferma, intr-un satuc uitat de lume, si ne-am bucurat de interactiunea cu proprietarii locului. Am luat cina cu ei, ne-au recomandat restaurante de care altfel am fi aflat mult mai greu si ne-au directionat catre doua obiective turistice uau.

2. trivago.ro
De trivago.ro am aflat mai de curand, dupa ce am rezervat pe booking o camera de hotel in Bruxelles. De curiozitate, am cautat la ei hotelul respectiv si mi-a venit sa-mi dau palme: platisem aproape dublu fata de cel mai bun pret de pe piata pentru o camera la Pullman.

Da, asta fac cei de la trivago, iti arata o lista cu hotelurile din orasul vizat, iar pentru fiecare hotel iti afiseaza preturile practicate de mai multe sisteme de rezervare. Super-util.

Si mai au niste filtre care-mi usureaza cautarile:
– la “Facilitati hotel” pot sa bifez Copii/pat pentru copii si Ingrijire copii
– la “Potrivit pentru” am optiunea “Familii”

Incep cautarile avand bifata cel putin ultima optiune, insa de multe ori hotelurile uita sa-si completeze informatiile astea. Asa ca dupa ce vad cine a tinut mortis sa treaca “Potrivit pentru familii” (semn bun!), parcurg si lista fara optiunea asta avand in minte criteriile despre care v-am vorbit mai sus.

3. kinderhotels.co.uk
Cei de la kinderhotels m-au sedus intr-o zi friguroasa de decembrie cu o oferta all inclusive in Austria. All inclusive care pune la dispozitia parintilor si vreo 40 de ore pe saptamana de baby sitting pentru bebelusi. Am facut ochii mari, am inceput sa visez la peisajele austriece idilice si mi-am promis ca o sa ajung acolo la un moment dat. E drept, tarifele sunt pe masura, dar nu va lasati descurajati.

Am analizat cele 36 de hoteluri din reteaua lor, raspandite prin toata Europa, si am gasit preturi incepand de la 60 de euro/noapte. Practic sunt toate tipurile de unitati de cazare – de la hoteluri luxoase la cabane de munte – care au un singur lucru in comun: se adreseaza familiilor cu copii si fac tot posibilul sa le asigure o vacanta relaxanta. Asta da promisiune frumoasa!

Voi ce alte resurse pretioase pentru parintii calatori mai stiti?