Sunt momente in care tu, ca parinte, stii foarte bine ca n-ar trebui sa iei copilul cu tine intr-un local. Il vezi agitat, irascibil, obosit sau, din contra, cu mult prea multa energie si stii ca cel mai bine e fie sa stai acasa, fie sa iesi cu el in parc sa se desfasoare in voie. Intr-o astfel de situatie ne-am aflat noi acum doua duminici, cand eram pe picior de plecare inspre noul Simbio.

Toata saptamana i-am povestit Anei ca duminica o scoatem in oras, mergem la brunch intr-un loc simpatic cu papa bun. Sau cel putin asa auzisem si avusesem grija sa facem rezervare din timp. Abia mai prinsesem o masa libera duminica, pe la 11:30, si eram peste masura de curiosi sa vedem cum e. Dar Ana avea chef de joaca, fugea prin curte, se ascundea dupa brazi si ne speria cu buuu-bauuuu! Am ignorat semnele, am luat-o pe sus si in jumatate de ora eram pe Strada Negustori privind casa veche cu fatada impunatoare de la numarul 26.

Cum e atmosfera la Simbio

Pe cat de impunatoare e fatada, pe atat de relaxat si modern e decorul in interior – mult lemn, ici colo cate o pata de culoare si un mix de lumina naturala si artificiala. Au spatii dedicate nefumatorilor, noi am nimerit intr-o camera micuta cu o soba alba si patru – cinci mese.

In incapere mai era un bebe pentru care chelnerul a adus un scaun special, iar noua ne-a adus, imediat ce a vazut-o pe Ana, o cutie cu creioane colorate si foi pe care sa desenam. Asta a tinut-o ocupata pe domnisoara vreo 15 minute, cat sa apucam si noi sa ne uitam pe meniu si sa comandam. Dupa aceea si-a adus aminte ca are multa energie de consumat si a inceput sa fuga printre mese. S-a incurcat printre picioarele chelnerului care era sa rastoarne niste farfurii in urma impactului, insa a fost foarte prietenos cu ea.

La scurt timp dupa asta, de suparare ca n-o lasam sa alerge in voie, cand i-a venit iaurtul cu fructe comandat mi-a dat dat peste mana in care tineam lingurita ei si am scapat-o. De nicaieri a aparut chelnerul zambitor, mi-a ridicat lingurita si mi-a zis sa nu-mi fac griji ca imediat imi aduce alta.

Asa ca da, n-ar fi trebuit sa o luam pe Ana cu noi, dar daca tot am luat-o am testat si reactia celor de la Simbio la familiile cu copii mici si nelinistiti. Au trecut testul cu brio, zece cu felicitari!
Simbio brunch cu copii-4
Simbio brunch cu copii-12Simbio brunch cu copii-13

Ce poti manca acolo

Legat de meniu, mi s-a parut perfect pentru un mic dejun sau brunch. Ai de ales dintre oua pregatite in diverse combinatii (am vazut ca au Oua Benedict, slabiciunea mea, dar nu le-am incercat), cateva salate, burgeri (inclusiv pentru vegetarieni), sandwichuri si patru deserturi.

Eu mi-am comandat un burger, Bogdan si-a luat un ou pe pat de spanac, iar Anei i-am luat un Crumble cu fructe de sezon. Am ciugulit din toate, mi s-au parut bune. Nimic memorabil, dar corecte – nimic din ce nu te-ai astepta citind descrierea preparatelor.

Memorabile, in schimb, mi s-au parut smoothie-urile. Am luat mai intai un Very Berry pe care Ana l-a savurat pana la ultima picatura sub ochii pofticiosi ai lui Bogdan care-l comandase pentru el 🙂 A uitat ca e suparata si cinci minute a sorbit din el, incantata de gust. A urmat un Anti-Aging daca imi aduc bine aminte, foarte bun si el.
Simbio brunch cu copii-14
Simbio brunch cu copii-15Simbio brunch cu copii-16
Simbio brunch cu copii-17
Simbio brunch cu copii-11Simbio brunch cu copii-10

In loc de concluzie

Dupa vreo 45 de minute in care am incercat cu o mana sa mancam si cu una sa o tinem pe Ana, am capitulat si-am mers cu ea afara. Nu stiu daca vara o sa faca terasa in fata casei, dar acum era un spatiu cu pietricele in care domnisoara a fost foarte fericita sa alerge si sa caute pietre miiii si pietre maaaa.
Simbio brunch cu copii-19Simbio brunch cu copii-18
Lasand la o parte desincronizarea noastra, Simbio mi s-a parut un loc in care poti merge cu copiii. E pregatit sa ii primeasca si pe cei mai mici dintre ei, personalul are o atitudine foarte ok, iar faptul ca au camere in care nu se fumeaza ajuta mult. Nu e un loc in care sa poti sa-i tii foarte mult in timp ce tu stai la povesti cu prietenii (decat daca ai niste micuti foarte linistiti), insa pentru un brunch in formula completa merge la fix.