Cu genunchii muiati de la haul de sub noi, pasind cu atentie pe treptele de lemn scartaitoare o aud pe Ana ca prin vis:
– Sunt atenta, mami. Nu mi-e fica doar putin.
O strang mai bine de manuta si urcam impreuna. Ea in fata, eu in urma ei. Mai avem trei trepte pana la urmatoarea platforma. Respir adanc si ii aud glasul din nou. Vorbea parca pentru sine:
– Incet, incet. Atenta, mami.
Emi se uita la noi cu ochii mari. Bogdan o tine in brate, cu o mana. Incap cu greu prin culoarele stramte. Ma intreb ce-o fi fost in capul nostru sa venim in clopotnita cu doi copii mici. In varf n-apuc sa ma bucur ca am ajuns. Baaang, se aude un zgomot asurzitor. Clopotul anunta ceva. Sigur nu ora fixa. Sar un pas in fata cu Ana in brate. A urcat singura pana acolo, cu piciorusele ei mici si nazdravane. O strang tare la piept. Ii simt inima batand accelerat.
– M-am speliat. Putin.
Admiram impreuna satul Harman de sus. Vede o ferestruica pe acoperisul unei case. Seamana cu un ochi, ii zic. E mai interesata de vacile care pasc. Ne pregatim sa coboram. O intreb daca-i pregatita.
– Da, pot singula. Sunt fata mare.
Si-a putut. Am ajuns gelatina jos. N-am facut nici macar o poza cu Ana urcand si coborand ca o domnisoara curajoasa ce e. Dar am ramas cu amintirea asta pretioasa – puiul meu mic a crescut. Si ia viata in piept cu orice ocazie.

impresii biserica fortificata harman-5impresii biserica fortificata harman-1
impresii biserica fortificata harman-6impresii biserica fortificata harman-22impresii biserica fortificata harman-9
impresii biserica fortificata harman-13
impresii biserica fortificata harman-12
impresii biserica fortificata harman-19impresii biserica fortificata harman-15impresii biserica fortificata harman-16
impresii biserica fortificata harman-20impresii biserica fortificata harman-17
impresii biserica fortificata harman-18impresii biserica fortificata harman-24impresii biserica fortificata harman-25
impresii biserica fortificata harman-27impresii biserica fortificata harman-28
impresii biserica fortificata harman-29

Informatii utile

Biserica fortificata din Harman e la 10 kilometri de Brasov si se poate vizita zilnic. Programul difera in functie de sezon, gasiti aici mai multe detalii (cu singura mentiune ca noi am ajuns luni la 12:1o si am putut intra fara probleme, domnul de la intrare chiar a ras cand l-am intrebat daca inchide curand – noi stiind ca intre 12 si 13 e pauza de masa). Biletul costa 10 RON/adult, iar copiii sub sase ani intra gratuit.