Coasta de Azur inseamna Nisa, Cannes, Antibes, Monaco, porturi cu iahturi impresionante, lux, plaje insorite si relaxarea care pluteste in aer. Dar mai poate insemna si asezari mici, pitoresti, cu surprize pentru cei care acorda suficient timp descoperirii lor. Pentru noi Promenade des Fossettes a fost una dintre aceste exepriente neasteptate. Ne-a iesit in cale intr-o zi senina, cand eram pregatiti sa exploram pe indelete St Jean Cap Ferrat. Am ajuns cu putin timp inainte de ora pranzului si atat de tare ne-a absorbit ca era sa ramanem nemancati.

Pentru doi pofticiosi fara pereche care au ales Provence in special pentru gastronomia locala, a ramane nemancati inseamna o mica tragedie. Insa cu briza mari-n plete, pozand cand marea, cand coasta verde-albastruie, cand iahturile, nici nu ne-am dat seama de trecerea timpului. De unde plimbarea pe Promenade des Fossettes trebuia sa ne ia circa 30 de minute, la final am constatat ca a durat dublu.

Ce ne-a placut asa de mult la Promenade des Fossettes?

Plimbarea din portul vechi pana la intrarea pe traseu ne-a purtat printr-o zona cu vile una si una. Ingrijite, cu fatade impresionante si verdeata multa in jur. Plus gaini, daca va vine sa credeti 🙂
St Jean Cap Ferrat-6 St Jean Cap Ferrat-7
Plaja din dreptul intrarii pe traseu ne-a facut sa regretam ca n-aveam costumele de baie la noi. Cine-si inchipuia ca la sfarsit de septembrie se poate face plaja si baie intr-un loc asa pitoresc?!
St Jean Cap Ferrat-8 St Jean Cap Ferrat-9
Portiunea cu stanci si mare cat curprinde a fost doar asa, de incalzire.
St Jean Cap Ferrat-16 St Jean Cap Ferrat-11 St Jean Cap Ferrat-13
Marele “uau” ni l-a smuls aparitia portiunii de coasta in zare.
St Jean Cap Ferrat-17 St Jean Cap Ferrat-21 St Jean Cap Ferrat-19
Iar la final o coada de sirena ne-a imbiat sa sedem si sa contemplam portul. Fain loc!
St Jean Cap Ferrat-3 St Jean Cap Ferrat-4

De unde incepe plimbarea?

Puteti parcurge traseul in ambele sensuri, fara probleme. Eu va recomand sa incepeti din partea dreapta, cum stati cu fata la peninsula. Mi se pare ca schimbarile de peisaj sunt mai spectaculoase in directia aia.

Daca ajungeti in St. Jean Cap Ferrat cu masina, puteti sa o lasati in parcarea din Portul Vechi. De-acolo mai faceti cinci minute pe jos pana la punctul de intrare pe traseu (mergeti pe Av Cluade Vignon pana la capat si-o sa fie semnalizat traseul).

Cum ajung acolo?

Fie cu masina inchiriata, fie cu transportul public din Nisa (autobuzul 81).

Promenade des Fossettes e potrivita pentru familiile cu copii?

Clar! E o drumetie usoara, fara diferente de nivel, foarte placuta si relaxanta. In spatele nostru era o familie cu un bebe in carucior si un copilas de vreo trei anisori. Au tinut ritmul cu noi, iar bebe a dormit tot drumul. Eu am avut mici dubii legate de cat de ok e asfaltul zgrunturos pentru carucioare, dar vanzandu-i pe ei tind sa cred ca nu ridica mari probleme.